Bullet journaling, zo doe je dat! – Lona Aalders

Creëer jouw eigen perfecte bullet journal!
Bullet journaling is dé creatieve en overzichtelijke manier om je leven te organiseren. Maar hoe begin je? Wat kun je allemaal bijhouden in je bullet journal? En bovenal: hoe zorg je ervoor dat jouw bullet journal er prachtig uit gaat zien? Het inspirerende en praktische Bullet journaling: zo doe je dat! is zowel voor beginners als voor gevorderden. Aan de hand van duidelijke aanwijzingen en illustraties laat Lona Aalders zien op welke verschillende manieren je een bullet journal kunt gebruiken. Ze legt uit hoe je je journal in kunt delen en bij kunt houden. Daarnaast geeft ze heel veel inspirerende tips: welke doelen wil je jezelf nog stellen en wat voor lijsten en trackers zou je willen maken? Maar Lona laat je vooral zien hoe je met onder andere handlettering jouw journal helemaal naar je eigen smaak kunt customizen.


 

Zoals je in mijn artikel van vorige week kon lezen ben ik helemaal in de ban van Bullet Journaling! Ik ben mijn hele leven al een intense paperlover geweest en droeg altijd verschillende notitieblokjes bij me. Ik verzamel stationary en friemel het liefste met mijn vingers aan papier. Bovendien houd ik perfect to do-lijstjes bij en maak enorme plakboeken van vakantieboeken. Bullet journal’en past helemaal in dat straatje: heerlijk je hoofd leeg maken op papier! Toen ik hoorde dat Uitgeverij Spectrum het boekje Bullet journaling, zo doe je dat! van Lona Aalders ging uitgeven wilde ik het meteen hebben. Ik ben namelijk als een bezetene aan de slag gegaan in mijn eigen BuJo, maar ik kon wel wat sturing gebruiken. Vandaar dat ik dit boekje ging lezen en oh – wat was het leuk! Ik geef Bullet Journaling zo doe je dat dik verdiende 4,5 sterren. Waarom? Dat leg ik je graag uit.

 

 

 

Ten eerste sprak de schrijfstijl en de schrijfster, Lona Aalders, mij heel erg aan. Je kunt Lona’s persoonlijkheid herkennen in de tekst en dat gaf een persoonlijk tintje aan alles. Ik heb het idee dat ik mondeling een cursus bij haar heb gevolgd. Ze vertelt eigen ervaringen, rampen en tricks terwijl ze ook kort erbij vermeldt hoe haar leven een beetje in elkaar steekt. Lona is slim, grappig en creatief! Ik heb een aantal keren hard zitten lachen. Dit boek is niet zweverig, betweterig of betuttelend: nee, het is net alsof je beste vriendin je de know how’s uitlegt. Het boek is praktisch en goed uitgelegd. Bovendien is Lona heel puur in haar beschrijvingen. Ze windt er geen doekjes omheen en zegt gewoon wat ze bedoelt. Heerlijk! Het boekje leest daardoor ook lekker weg. Ik had het boekje zo uit. De foto’s zijn erg mooi en de opmaak van het boek is een lust voor het oog.

 

Lona geeft een aantal handige tips, zoals het gebruiken van een
magnetische boekenlegger of een enveloppe achter in de BuJo

 

Lona houdt daarnaast rekening met andere meningen. Ieder persoon is anders, dus zijn of haar bullet journal ook. Ze schrijft voor verschillende doelgroepen en dat is prettig. Lona zegt onder anderen : ‘Een bullet journal is de oplossing voor een chaoot als ik die het leven het liefst vangt op papier’. Volgens Ryder Carroll, de bedenker van het systeem is een bujo een analoge oplossing in een digitaal tijdperk. BuJo’en is leuk én vooral lekker ontstressen en Lona laat dat goed zien. Ze inspireert en kietelt je tot grootse dingen. Ik kreeg tijdens het lezen van dit boek heel veel zin om meteen weer te beginnen in mijn Bullet Journal, maar ik moest van mezelf eerst alles aflezen. Waarom? Ik kwam er namelijk achter dat ik één heel essentieel ding verkeerd deed in mijn BuJo: chronologie! Ik deed maanden, jaren, weken of dagen hotseflots door elkaar heen. Niet handig, daar kwam ik nu achter. Lona geeft je handige tips en tricks die je Bullet Journal perfect laten werken. Als je Lona’s adviezen allemaal opvolgt ben je je verzekerd van een heerlijk rustig hoofd. En mijn god wat heb ik dat nodig!

 

 

 

 

Dit know how boekje is een must voor elke BuJo’er. Het is leuk, grappig en vooral super inspirerend. Ik raad iedereen dit boekje aan. €14,99 lijkt een hoop geld, maar het is elke cent waard!

 

 

Koop bij bol.com