September releases: 7 boeken waar ik naar uitkijk!

 

 

Het is vandaag 25 augustus en dat betekent dat het over 7 dagen alweer september is! De zomer is voorbij en we hebben (waarschijnlijk) geen zomervakantie meer, maar er komen alsnog veel gave boeken uit in deze maand van onder andere Claudia Gray en Marissa Meyer. In dit artikel laat ik zien welke 7 boeken er op mijn wishlist staan!

 

 

Beschikbaar op 26-09-2017

1] Drakendal door Scarlett Thomas (De Fontijn)

Fee is dol op magie, en eindelijk is haar grootvader begonnen met haar magisch onderricht. Maar dan overlijdt hij plotseling. Fee erft zijn bibliotheek met 499 magische boeken, die haar vader meteen verpatst aan een Diberi, een boekverbrander. Fee moet alles op alles zetten om de boeken te redden. Met hulp van nieuw verworven vrienden en de troeven die haar grootvader in het geheim heeft nagelaten, reist Fee naar de bovenwereld. Maar om bij de Diberi te komen, moet ze eerst langs een gevaarlijke draak…

Zegt daar iemand draken? Dan moet ik het hebben! Ik ben gek op de serie Talon van Julie Kagawa die ook over draken gaat. Fireflight van Sophie Jordan vond ik dan weer wat minder, maar over het algemeen doen draken boeken het altijd goed bij mij. Bovendien heb ik het idee dat dit boek een beetje dezelfde air zal hebben als InktHet gaat namelijk over boeken!

 

Koop bij bol.com

 

Beschikbaar op 26-09-2017

2] Iko door Marissa Meyer (Blossom Books) 

Dit boek gaat over Iko, de robotvriendin van Cinder!

Ik ben The Lunar Chronicles- en Marissa Meyer-fan! Ik heb deel 1 tot en met deel 5 al in mijn kast staan! Ik heb Winter alleen nog niet gelezen, en Alle Sterren moet ik nog kopen, maar de rest is al gelezen en geliefd (ook Levana, deel 4). Ik vind Iko een ontzettend leuk personage in de serie dus ik wil graag meer over haar lezen! Dit boek staat absoluut op mijn wishlist.

 

Lees mijn recensies van Cinder en Scarlet  door op de link te klikken.

 

Reserveer bij bol.com

 

Beschikbaar op 26-09-2017

3] Zwarte Spreuk door Claudia Gray (Harper Collins) 

Nadia stamt af van heksen. Wanneer haar moeder van de ene op de andere dag vertrekt, laat ze niet alleen een ontredderd gezin achter, maar ook een dochter die ze nog maar half heeft ingewijd in de magie. Om een nieuwe start te maken, gaan Nadia en haar vader verhuizen, maar zodra ze hun nieuwe woonplaats in rijden, voelt ze dat er iets mis is. Ze komt erachter dat er duistere krachten aan het werk zijn, maar hoe kan zij er in haar eentje iets aan doen? Dan krijgt ze gelukkig hulp van een knappe, geheimzinnige jongen…

Ik ben dol op de serie De vuurvogel van Claudia Gray, dus deze serie wil ik niet missen! Bovendien ben ik dol op heksenverhalen zoals Half zwart of De GracesIk heb hoge verwachtingen van deze serie!

 

Reserveer bij bol.com

 

Beschikbaar op 26-09-2017

4] Bevroren nacht door Sara Raasch (Harper Collins)

Meira staat voor enorme uitdagingen nu de kwaadaardige koning Angra niet dood blijkt te zijn maar springlevend en machtiger dan ooit. Terwijl hij de wereld bedreigt met zijn zwarte magie, probeert Meira wanhopig haar eigen magie onder controle te krijgen en erachter te komen hoe ze haar krachten kan inzetten om Angra tegen te houden.
Ze vermoedt dat de oplossing in het geheimzinnige, diep onder de grond verborgen labyrint ligt. Langzaam maar zeker dringt het tot haar door dat ze Winter en de mensen van wie ze houdt niet zal kunnen redden zonder het
ultieme offer te brengen…
In het spannende slot van de serie neemt Sara Raasch de lezer nog één keer mee naar de adembenemende wereld van Primoria.

Yes, ein-de-lijk verschijnt Bevroren nacht  van Sara Raasch! Deel 1,Sneeuw als as, en deel 2, IJs als vuurlas ik direct toen ze uitkwamen. Bevroren nacht is deel 3 en meteen het slotdeel. Ik kijk in de maand september het meest uit naar dit boek, want ik wil zo graag weten hoe het verder gaat met Meira en de rest!

 

Reserveer bij bol.com

 

Beschikbaar op 01-09-2017

5] De gloed van gedoofde sterren door Kate Ling (Moon) 

Seren, Dom, Mariana en Ezra werden aan boord van het ruimteschip Ventura geboren, maar zullen de eindbestemming nooit bereiken. Ze besloten hun lot in eigen hand te nemen en met gevaar voor eigen leven vluchtten ze naar een prachtige, verlaten planeet. De planeet heeft veel geheimen. Het ontrafelen van deze geheimen zou de sleutel kunnen zijn tot overleven, maar tegen welke prijs?

Ik vond deel 1, Eenzaam en extreem ver weg van Kate Ling, niet heel goed, maar ik zag het boek meer als een opstapje naar een groter verhaal. Ik ben dus benieuwd naar De gloed van gedoofde sterren. Deel 1 eindigde met een beste cliffhanger, dus dan kan ik niet anders dan doorlezen!

Reserveer bij bol.com

 

Beschikbaar op 28-09-2017

6] Duizelingwekkende hoogte door Katharine McGee (Moon)

New York, 2118. In Manhattan staat een wonderlijke supertoren van wel duizend verdiepingen. Leda, Watt, Rylin, Avery en Calliope genieten van een futuristisch glamourleven in de toren vol met hightech snufjes, maar ze houden gevaarlijke geheimen verborgen. Zonder dat ze het doorhebben, worden de vijf tieners in de gaten gehouden door iemand, iemand die wraak wil nemen. In een wereld van duizelingwekkende hoogtes kan één verkeerde stap een lange val betekenen.

Duizend hoog, deel 1 van deze serie, vond ik heerlijk! Ik heb er jammer genoeg geen recensie over geschreven (waarschijnlijk was ik destijds te druk met mijn scriptie), maar ik kan je vertellen dat ik de intriges en complotten heerlijk vond. Bovendien eindigt Duizend hoog echt hels, dus ik moet gewoon weten hoe het verder gaat. Het eindigde zó onrechtvaardig!

 

Reserveer bij bol.com

7] Het Lot van de Tearling door Erika Johansen (Boekerij)

De Koningin van de Tearling-serie volgt de negentienjarige prinses Kelsea Glynn die na het overlijden van haar -moeder de troon moet terugwinnen en haar koninkrijk, de Tearling, moet verlossen van de Rode Koningin, die de -bevolking terroriseert met duistere magie. Kelsea worstelt niet alleen met de ethische dilemma’s van het regeren maar ook met de dagelijkse problemen die komen kijken bij het opgroeien – en dit alles terwijl ze moet proberen te overleven in een wrede wereld. Om haar volk te beschermen tegen een verwoestende invasie heeft Kelsea het ondenkbare gedaan: ze heeft zichzelf én haar magische saffieren aan de Rode Koningin gegeven, haar felste tegenstander. En ze heeft de Mace, een betrouwbaar lid van de Wachters van de Koningin, in haar plaats regent gemaakt. Maar de Mace zal niet rusten voordat hij en zijn mannen hun koningin hebben bevrijd.

 

Ik moet met rode oortjes toegeven dat ik nog geen enkel deel van deze serie heb gelezen. Deel 1 en 2, De kroon van de tearling en De invasie van de Tearling, staan al wel in mijn kast. Ik heb ontzettend veel goede dingen over deze serie gehoord, dus als dit derde deel verschijnt koop ik ‘m meteen! (en ik heb het plan om deze serie zo snel mogelijk te gaan lezen).

 

Reserveer bij bol.com

 

 

Dit was mijn lijstje! Naar welke boek kijk jij het meeste uit?

One thought on “September releases: 7 boeken waar ik naar uitkijk!

Comments are closed.