Strijder – Julie Kagawa

Draken zouden geen emoties kennen, heeft Ember altijd geleerd. Hoe kan ze dan zo diep bedroefd zijn nadat Garret zijn leven heeft gegeven om een verschrikkelijk verraad te ontmaskeren? Niets van wat ze ooit geloofde is waar, en ze zweert dat ze samen met rebel Riley in opstand zal komen tegen Talon, de drakendoders van St. Joris en… Dante, haar eigen tweelingbroer – die op het punt staat de grootste verschrikking aller tijden op hen af te sturen. Met de gruwelijke wezens die ze hebben gecreëerd, staan de machthebbers van Talon klaar om de heerschappij over de wereld op te eisen. De duisternis komt steeds dichterbij. Zullen Ember en haar vrienden nog iets kunnen doen om Talon tegen te houden?


 

Het verbaast je waarschijnlijk niks dat er nu al meteen een recensie van Strijder online staat, want ja: ik ben nou eenmaal diehard Julie Kagawa-fan! Iets meer dan een maandje geleden verscheen dit vierde boek in de Talon-serie. Ik ging nét op vakantie toen hij binnen kwam en ik wilde het boek net mee op vakantie nemen, want dan zou hij lelijk worden (ik ben namelijk op zeilvakantie geweest). Net zoals bij alle andere delen wil ik eerst even mijn liefde uitspreken voor de cover. Pupil, Rebel, Jager en Strijder vormen een prachtige serie zo. Elke cover heeft reliëf, waardoor het net lijkt of je een boek vast houdt met een drakenvellentje. Deel 5, Inferno, is oranje met geel en rood, en verschijnt zomer 2018 in de Nederlandse vertaling. Guess what I am doing next summer!

 

 

Dit is de cover van Inferno. Mooi he!

 

Maar nu over de inhoud: direct toen ik begon in Strijder voelde ik me weer helemaal thuis. De wereld van Riley, Ember en Garret past je als een ouwe jas. Zodra je erin duikt voelt het meteen weer goed en vertrouwd. De drie hoofdpersonages zijn fijne mensen om over te lezen en Julie Kagawa schrijft het boek lekker vlot. Ik moest alleen wel weer even nadenken wat er ook al weer in deel 3 gebeurde. Ik was gewoon de MEGA cliffhanger vergeten! Om die reden lees ik series eigenlijk het liefst achter elkaar, want je vergeet gewoon een hele hoop. Gelukkig is Kagawa zo’n schrijfster die aan het begin van het boek subtiel vertelt wat er ook al weer gebeurde in deel 3. Dus het las lekker door.

 

 

Strijder werkt toe naar het slotdeel dat in de zomer uit komt. Je merkt dat er een groot plot aan zit te komen. Het einde is niet heel explosief, maar wel spannend. Vooral de laatste zin deed me weer huiveren. Julie Kagawa schrijft ontzettend beeldend. Ik kan alle scene’s nog levendig voor de geest halen. Strijder bevat alle elementen dat een lekker boek moet hebben: actie, goede plotwendingen en leuke personages. Zoals ik al eerder schreef in voorgaande recensies is de Talon saga-serie niet meesterlijk goed ofzo, maar het is gewoon super leuk om te lezen. Iedere keer als ik het boek las ontspande ik me. Strijder is een goede ‘ontstresser’ haha. In dit boek kom je iets over Ember te weten wat een nieuwe insteek geeft in het verhaal. Ik had deze onthulling niet verwacht. Strijder is een waardig vervolg op Jager en is net zo leuk als de drie andere delen!

 

 

Heb je het boek al in huis? Blader dan even naar de allerlaatste pagina, want daar sta ik met een quote over Pupil! Hoe tof is dat?!?

 

 

Koop bij bol.com