Wrap up September

Allemachtig, het is al bijna weer oktober! De tijd gaat gewoon eng hard! Deze aankomende maand is een hele spannende maand voor mij, want mijn zus is 27 oktober uitgerekend! Dan word ik voor de allereerste keer tante 🙂 Dus ik neem graag afscheid van september, maar ik vind het wel weer super hard gegaan.

Deze maand heb ik helaas maar weinig gelezen, maar ik heb wel 8 boeken aan mijn collectie kunnen toevoegen! Twee daarvan heb ik meteen gelezen. Benieuwd welke dat zijn? Kijk dan gauw verder!

 

Book haul

 

Vogelvrij – Sebastien de Castell

Deze beauty kreeg ik deze maand en ik las hem meteen! Ik vond het een heerlijk boek. Mijn recensie vind je hier.

 

 

Even the Darkest Stars – Heather Fancett 

Kamzin has always dreamed of becoming one of the Emperor’s royal explorers, the elite climbers tasked with mapping the wintry, mountainous Empire and spying on its enemies. She knows she could be the best in the world, if only someone would give her a chance. But everything changes when the mysterious and eccentric River Shara, the greatest explorer ever known, arrives in her village and demands to hire Kamzin—not her older sister Lusha, as everyone had expected—for his next expedition. This is Kamzin’s chance to prove herself—even though River’s mission to retrieve a rare talisman for the emperor means climbing Raksha, the tallest and deadliest mountain in the Aryas. Then Lusha sets off on her own mission to Raksha with a rival explorer who is determined to best River, and Kamzin must decide what’s most important to her: protecting her sister from the countless perils of the climb or beating her to the summit.  The challenges of climbing Raksha are unlike anything Kamzin expected—or prepared for—with avalanches, ice chasms, ghosts, and even worse at every turn. And as dark secrets are revealed, Kamzin must unravel the truth of their mission and of her companions—while surviving the deadliest climb she has ever faced.

Dit boek zat in een boekbox (ik zeg even niet welke ivm spoilers voor anderen). Ik moet eerlijk zeggen dat ik Even the Darkest Stars wel kende, maar ik had ‘m niet toegevoegd aan mijn TBR, omdat het me op de een of andere manier niet aantrekt. Maar nu ik ‘m heb en wat er meer over gelezen heb ben ik wel benieuwd geworden!

 

 

Tower of Dawn – Sarah J. Maas

Ik heb gegild toen Tower of Dawn op de deurmat viel! Ik ben er letterlijk á la minute in begonnen, want ik kan gewoon niet wachten op Sarah J. Maas boeken. Tower of Dawn is een van mijn persoonlijke favorieten geworden van dit jaar! Je leest mijn recensie hier.

 

Bullet Journal

Ik kreeg deze maand ook deze prachtige bullet journal! Hij is uitgegeven door LS Amsterdam en ontworpen door Natascha van Planning Routine. Mijn Boekendagboek van Blossom Book is bijna vol, dus ik ga van deze Bullet Journal een dagboekendagboek van maken. Ik houd je op de hoogte van mijn vorderingen!

 

The dreadful tale of Prosper Redding – Alexandra Bracken  

”I would say it’s a pleasure to meet thee, Prosperity Oceanus Redding, but truly, I only anticipate the delights of destroying thy happiness .”
Prosper is the only unexceptional Redding in his old and storied family history-that is, until he discovers the demon living inside him. Turns out Prosper’s great-great-great-great-great-something grandfather made-and then broke-a contract with a malefactor, a demon who exchanges fortune for eternal servitude. And, weirdly enough, eight-hundred-year-old Alastor isn’t exactly the forgiving type. The fiend has reawakened with one purpose–to destroy the family whose success he ensured and who then betrayed him. With only days to break the curse and banish Alastor back to the demon realm, Prosper is playing unwilling host to the fiend, who delights in tormenting him with nasty insults and constant attempts to trick him into a contract. Yeah, Prosper will take his afterlife without a side of eternal servitude, thanks. But with the help of his long-lost uncle, Barnabas, and his daughter, Nell, a witch-in-training, it seems like Prosper has at least a fighting chance of ridding himself of Alastor before the demon escapes and wreaks havoc on his family.
Little does Prosper know, the malefactor’s control over his body grows stronger with each passing night and there’s a lot Alastor isn’t telling his dim-witted (but admittedly strong-willed) human host
From #1 New York Times best-selling author Alexandra Bracken comes a tale of betrayal and revenge, of old hurts passed down from generation to generation. Can you ever fully right a wrong, ever truly escape your history? Or will Prosper and Alastor be doomed to repeat it?

Vorige week kwam ik thuis en lag er een Bookdepository pakketje op me te wachten. Ik was helemaal verbaasd, want ik had helemaal niks besteld. Toen ik het pakketje open maakte zat dit prachtige boek erin! Ik vroeg heel voorzichtig aan mijn beste vriendin Sophie of zij dit boek voor me had gekocht – en ja hoor! Gisteren vierde ik mijn afstudeerfeestje en daar kon zij niet bij zijn omdat haar schoonouders ook een feest hebben, dus ze stuurde me dit cadeau op. Zo, zo lief! Ik was helemaal blij verrast!

 

Zwart Spreuk – Claudia Gray 

Nadia stamt af van heksen. De magische krachten die ze heeft, worden overgebracht van moeder op dochter, maar wanneer haar moeder van de ene op de andere dag vertrekt en haar gezin achterlaat, is Nadia nog maar half ingewijd in de magie. En dat terwijl ze die krachten al snel hard nodig heeft! Om een nieuwe start te maken, gaan Nadia en haar vader verhuizen, maar zodra ze hun nieuwe woonplaats in rijden, voelt ze dat er iets mis is. Het is overduidelijk voor haar dat er duistere krachten aan het werk zijn in Captive’s Sound, maar hoe kan zij er in haar eentje iets aan doen? Dan krijgt ze gelukkig hulp van een knappe, geheimzinnige jongen, die beweert dat er een vloek op zijn familie rust…

Currently reading! Ik ben heel erg fan van Claudia Gray, dus ik kon dit boek niet laten liggen toen het binnen kwam 🙂 Tot nu toe vind ik het een leuk boek. Niet zo goed als de Firebird-serie, maar lekker low minded. Het doet me een beetje aan Once upon a Time denken! Recensie volgt snel 🙂

 

Bevroren nacht – Sara Raasch  

Meira staat voor enorme uitdagingen nu de kwaadaardige koning Angra niet dood blijkt te zijn maar springlevend en machtiger dan ooit. Terwijl hij de wereld bedreigt met zijn zwarte magie, probeert Meira wanhopig haar eigen magie onder controle te krijgen en erachter te komen hoe ze haar krachten kan inzetten om Angra tegen te houden. Ze vermoedt dat de oplossing in het geheimzinnige, diep onder de grond verborgen labyrint ligt. Maar langzamerhand dringt het tot haar door dat ze Winter en de mensen van wie ze houdt niet zal kunnen redden zonder het ultieme offer te brengen…

Hoera, het nieuwe deel van de Vuur als as-serie is er! Yes, yes! Dit boek ga ik sowieso lezen in oktober. Ik heb hier heel erg naar uit gekeken. Lekker weer vertoeven met Meira. Het einde van deel 2 was heel goed!

 

Duizelingwekkende hoogte – Katharine McGee  

New York, 2118. In Manhattan staat een wonderlijke supertoren van wel duizend verdiepingen. Leda, Watt, Rylin, Avery en Calliope genieten van een futuristisch glamourleven in de toren vol met hightech snufjes, maar ze houden gevaarlijke geheimen verborgen. Zonder dat ze het doorhebben, worden de vijf tieners in de gaten gehouden door iemand, iemand die wraak wil nemen. In een wereld van duizelingwekkende hoogtes kan Ă©Ă©n verkeerde stap een lange val betekenen.

Yes! Nog zo’n boek waar ik intens naar uitkeek. Heb je Duizend hoog gelezen? Nee? Meteen doen! Wat een heerlijk boek is dat! Ik zin heel erg op wraak op een bepaald personage, dus ik kijk ontzettend uit naar dit tweede deel. Ik hoop dat degene duizend verdiepingen naar beneden valt in dit deel, maar ik vrees van niet!

 

 

Wat heb ik gelezen deze maand?

Ik heb deze maand helaas niet zo veel gelezen als ik zou willen! Ik merk dat ik snel voor het slapen gaan mijn mobiel pak in plaats van lekker ga lezen. Daar moet ik echt vanaf! Deze maand las ik 5 boeken, waarvan 1 ik er echt een verschrikking vond!

 

Vogelvrij – Sebastien de Castell

Deze liet ik net al zien. Mijn recensie vind je hier.

 

Tower of Dawn – Sarah J. Maas

En deze ook! Je leest mijn recensie hier.

 

Levensbloed – Gena Showalter  

Deze maand las ik ook Levensbloed. Ik vond dit deel minder leuk dan deel 1, maar alsnog tof! Mijn recensie lees je hier.

 

PS. Ik houd nog steeds van je – Jenny Han  

Over een heerlijk boek gesproken: PS. Ik houd nog steeds van je is echt heerlijk! Mijn recensie lees je hier.

 

By your side – Katie West

When Autumn Collins finds herself accidentally locked in the library for an entire weekend, she doesn’t think things could get any worse. But that’s before she realizes that Dax Miller is locked in with her. Autumn doesn’t know much about Dax except that he’s trouble. Between the rumors about the fight he was in (and that brief stint in juvie that followed it) and his reputation as a loner, he’s not exactly the ideal person to be stuck with. Still, she just keeps reminding herself that it is only a matter of time before Jeff, her almost-boyfriend, realizes he left her in the library and comes to rescue her. Only he doesn’t come. No one does.
Instead it becomes clear that Autumn is going to have to spend the next couple of days living off vending-machine food and making conversation with a boy who clearly wants nothing to do with her. Except there is more to Dax than meets the eye. As he and Autumn at first grudgingly, and then not so grudgingly, open up to each other, Autumn is struck by their surprising connection. But can their feelings for each other survive once the weekend is over and Autumn’s old life, and old love interest, threaten to pull her from Dax’s side?

Dit is dus het boek dat ik vreselijk vond! Ik vond het boek zelfs zo stom dat ik het direct van mijn E-reader af heb gehaald. Meteen na een aantal bladzijdes had ik al door dat het verhaal aan alle kanten lekt. Autumn is gewoon niet realistisch. Ze ziet niet/negeert hele logische dingen en handelt niet realistisch. Ik kan er niet te veel over zeggen in verband met spoilers, maar Ă©Ă©n ding kan ik wel zeggen: als jij vast zit in een bieb, op de begaande grond, en je raakt in paniek omdat er een storm aan komt – dan ram je toch gewoon een karretje door een ruit? Sorry hoor, al die drama slaat nergens op. Ze had makkelijk weg kunnen glippen. Hoezo zoek je niet naar ramen die open kunnen? Even serieus?!

 

Verder publiceerde ik:

  1. Mystery Blogger Award

 

 

 

Wat heb jij deze maand gehad en gelezen?

 

 

One thought on “Wrap up September

Comments are closed.