Zwart Spreuk – Claudia Gray

Nadia stamt af van heksen. De magische krachten die ze heeft, worden overgebracht van moeder op dochter, maar wanneer haar moeder van de ene op de andere dag vertrekt en haar gezin achterlaat, is Nadia nog maar half ingewijd in de magie. En dat terwijl ze die krachten al snel hard nodig heeft! Om een nieuwe start te maken, gaan Nadia en haar vader verhuizen, maar zodra ze hun nieuwe woonplaats in rijden, voelt ze dat er iets mis is. Het is overduidelijk voor haar dat er duistere krachten aan het werk zijn in Captive’s Sound, maar hoe kan zij er in haar eentje iets aan doen? Dan krijgt ze gelukkig hulp van een knappe, geheimzinnige jongen, die beweert dat er een vloek op zijn familie rust…

 


 

In één weekend las ik Zwart Spreuk uit van Claudia Gray. Zoals ik al in mijn september WRAP UP vertelde, ben ik enorm fan van deze schrijfster. Ik vond haar andere boeken, de Firebird-trilogie, erg goed en ontzettend spannend. Toen Zwart Spreuk dus op de mat viel, kon ik het niet laten om er direct in te beginnen (ik heb zelfs het heerlijke boek Veel liefs, Lara Jean ervoor aan de kant gelegd). De eerste 80 bladzijdes had ik er al gauw doorheen gejast, en ik moet eerlijk bekennen dat ik eerst mijn bedenkingen bij dit boek had. Het begin pakte niet echt en je maakt in een slag kennis met heel veel nieuwe personages, waardoor ik in het begin niet helemaal bij  de les was. Ik moest echter mijn verwachtingen bijstellen, aangezien ik haar vorige boeken in mijn achterhoofd had terwijl ik las. Toen ik door had dat Zwart Spreuk niet zo serieus was als Duizend stukjes van jou, merkte ik al gauw dat dit een heel heerlijk boek is dat je lekker low minded kan lezen. Toen ik mijn vergelijking met haar vorige boeken los liet, begon ik al heel snel van dit boek te genieten. En voordat ik het wist was dit heerlijk boek uit.

 

 

 

Ik vond Zwart Spreuk erg leuk! Ik heb afgelopen week een drukke week gehad en het verhaal van dit boek was een welkome afleiding. Het verhaal en de sfeer doet me een beetje denken aan Once Upon a Time. Als je fan van deze serie bent, zoals ik, dan moet je dit boek echt kopen. Het gaat ook over een afgelegen dorpje met een geheim, rare dingen die gebeuren en magische mensen. Natuurlijk zijn de held, de nieuweling, de wraakzuchtige en onwetende ook aanwezig. Een heerlijke mix! Ik vond het boek spannend maar tegelijkertijd ook ontspannend. Nadia is een leuk personage om mee op te trekken en bovendien biedt dit boek meerdere persoonsperspectieven. Daarnaast bevat het boek een goede portie mysterie, dat na deel 1 niet opgelost wordt. Ik vind dat heerlijk.

 

Ik verwachtte dus een Firebird-achtige-trilogie, en dat is Zwart Spreuk echt niet, maar dat is helemaal niet erg. Deze serie is minder zwaar en wat vrolijker. Ik genoot vooral van Zwart Spreuk omdat het verhaal ondanks zijn luchtige insteek, wel heel goed in elkaar zit. Je kan merken dat Claudia Gray dingen niet zo maar opschrijft. Ik verwacht dat deel 2 en deel 3 mij nog meer gaan verbazen volgend jaar. Claudia Gray is gewoon een fantastische schrijfster: of ze nou over dimensiereizen of magie schrijft.

 

Ik vind het heel jammer dat deel 2 en 3 pas volgend jaar verschijnen. Deel 2 verschijnt voorjaar 2018 en deel 3 zomer 2018. Meh, ik had graag meteen doorgelezen. Ik hoop heel erg dat Harper Collins Holland ook Defy the Stars gaat uitgeven van Claudia Gray. Ik heb zulke goede dingen over dat boek gehoord! Claudia Gray stelt gewoon niet teleur – dat had ik al ontdekt met haar vorige boeken, dus er staat ons nog veel moois te wachten!

 

Koop bij bol.com