Duizelingwekkende hoogte – Katharine McGee

New York, 2118. In Manhattan staat een wonderlijke supertoren van wel duizend verdiepingen. Leda, Watt, Rylin, Avery en Calliope genieten van een futuristisch glamourleven in de toren vol met hightech snufjes, maar ze houden gevaarlijke geheimen verborgen. Zonder dat ze het doorhebben, worden de vijf tieners in de gaten gehouden door iemand, iemand die wraak wil nemen. In een wereld van duizelingwekkende hoogtes kan één verkeerde stap een lange val betekenen.


 

Duizelingwekkende hoogte van Katharine McGee was voor mij één van de most anticipated reads van dit najaar. Ik vond Duizend hoog geweldig: sterke plottwist, goede spanning en een heerlijke dosis gossip en verraad. Het einde van Duizend hoog maakte me razend. Ik zinde net zoals bepaalde personages op wraak. Ik kon dus niet wachten totdat dit boek uit kwam. Toen ik dit boek kreeg ben ik er ook meteen in begonnen. Ik vind dit boek, net zoals deel 1, een beauty om te zien. De cover past echt perfect bij het verhaal: glamour, rijkdom, maar vooral donkere onheilspellende wolken. Heerlijk! Ik was ook heel blij om te zien dat Duizelingwekkende hoogte heerlijk dik is. Ca. 450 pagina’s! Dat wordt ‘dik’ genieten.

Omdat ik de afgelopen tijd het heel druk had (mijn werk op het kasteel rees echt de pan uit!), heb ik best lang gedaan over dit boek (8 dagen), maar dat ligt zeker niet aan dit boek. Het was weer heerlijk, zoals ik verwacht had! Ik wil hier alleen wel bij zeggen dat Duizelingwekkende hoogte lang niet zo goed vond als deel 1, Duizend hoog. Ik had dat ook niet verwacht, omdat Katharine McGee natuurlijk niet twee keer zo geniaal kan starten, omdat alle gebeurtenissen in deel 1 natuurlijk de aanstichters zijn van alles wat in deel 2 gebeurt. Ik vond Duizelingwekkende hoogte vooral leuk, omdat je hele goede personage-ontwikkelingen mee maakt. Ik ben, gek genoeg, een beetje van Leda gaan houden. Terwijl ik haar in deel 1 nog intens haatte, begon ik haar nu te begrijpen. Hetzelfde geldt voor Avery: ik kon haar in deel 1 niet uitstaan, maar ze is nu mijn lievelingspersonage geworden. Ik vind haar verhaal en personage droevig mooi! Haar liefde voor een bepaald persoon trekt mij. Ik vind het intrigerend hoe Katharine alles heeft weten op te schrijven. Bovendien komt er een nieuw personage op het toneel: Calliope. Ik vond haar zo lekker haatbaar! Ik vond haar stiekem, ondanks dat ze een rotzak is, een ontzettend leuk personage.

 

Duizelingwekkende hoogte boeit van de eerste tot de laatste bladzijde. Ik had alleen meer van het einde verwacht. Duizelingwekkende hoogte begint namelijk net zoals deel 1 met een proloog waar een doodslag in wordt beschreven. Ik hield de laatste paar bladzijdes van het boek mijn adem in, omdat ik wist dat het ergens naar toe zou gaan, maar de ontknoping vond ik vrij rustig. Ik dacht ‘Oh. Oke. Geen vuurwerk en een grote KABOEM? Maar wat nu dan in deel 2?’. Het einde van deel 2 is strategisch heel onlogisch voor boek 3, dus ik ben heel benieuwd waar die dan over zal gaan.

 

 

Als je net zoals ik gek bent op een andere wereld, glitter & glamour, hoge hakken, dure feesten en een slim verraad, dan is deze serie echt jouw ding! Het leest heerlijk weg. Schrik niet van alle personages op de achterkant: Katharine McGee schrijft heel duidelijk, dus alle personages zie je haarfijn voor je. Het is juist een lekkere mix van compliceerde personages waardoor je in een achtbaan raakt wat betreft plot. Ga lekker achterover zitten op de bank en geniet van de serie van Duizend hoog! 

 

 

Koop bij bol.com