Tutti Meloettie – Tineke de Raat

Tutti Meloettie leert je alles over letters en meer. Elk hoofdstuk is een workshop op zich!
Houd van je handschrift. Tips om je handschrift mooier te maken stapje voor stapje richting moderne kalligrafie.
–   Handletteren. Leer de basisvormen om alle letters te kunnen tekenen.
–   Moderne kalligrafie. Leer schrijven met penseelpennen (brushpennen, kalligrafiepennen en penselen.
–   Ontwerpen. Tips & tricks voor het maken van een mooi ontwerp.
–   Illustraties tekenen. Leer o.a. bloemen tekenen en schilderen en schrijven met aquarelverf, gouache en acrylverf.
–   Uitgebreide uitleg van alle materialen. Uitleg over verschillende pennen, papier en verf.
Tutti Meloettie – Alles over letters bevat 159 pagina’s met veel stap voor stap foto’s, voorbeelden en inspiratie!

 

Zoals jullie al weten ben ik gék op Bullet Journal’en en handletteren (ook al kan ik het nog voor geen meter). Het werkt ontspannend en het is zo leuk! Ik werk meer dan 40 uur per week en vind het heerlijk om af en toe weg te dromen met een pen in mijn hand. Meestal doe ik dit in mijn Bullet Journal, maar ik zat er al heel lang aan te denken om er meer mee te doen, bijvoorbeeld met verf. Verf kan alleen echt niet in je Bullet Journal, dus dan moet je het daar buiten gaan zoeken – papier, of karton. Zo zag ik weleens van die hele leuke kaarten voorbij komen. Ik dacht alleen ‘Dat kan ik nooit, want zo creatief ben ik niet en ik heb 0,0 verstand van soorten verf’. Ik ken zeg maar nog net de creatieve afdeling van de Action – en daar stopt mijn wijsheid dan. Maar toch kriebelde het: het lijkt me zo tof om bijvoorbeeld eigen boekenleggers te maken of boekenquotes te schilderen. Ik wilde het, maar durfde het niet. Maar toen kwam Tutti Meloettie om de hoek kijken en losten al mijn zorgen op, want Tutti Meloettie is een boek dat iedere beginner met grote dromen nodig heeft!

Ten eerste wil ik gelijk zeggen (om scheve gezichten te voorkomen) dat ik eveneens marketeer van dit boek ben. Dat betekent dus dat ik dit boek in de markt probeer te brengen en verantwoordelijk ben voor de recensie-exemplaren, media print en online vermeldingen. Maar ik kan je vertellen dat ik dit boek al tof vond, voordat het een onderdeel van mijn werk werd: mijn moeder was naar een workshop van Tineke de Raat geweest en vertelde mij op een rustige zondagmiddag dat ik dat boek echt moest gaan kopen. ‘Helemaal jouw ding’ vertelde mijn moeder. En ze had gelijk! Zo kwam ik in contact met Tutti Meloettie en ik vond het boek zo tof, dat ik er meer werk van wilde maken. Ik ben natuurlijk naast mijn werk ook nog blogger, dus ik vind het leuk om er een recensie over te schrijven. Vandaar dit artikel!

 

(C) Copyright, Tinke de Raat 2017

 

Na Tutti Meloettie wil je meteen de boekhandel bestormen om alle art supplies te kopen om direct aan de slag te gaan. Wat is dit boek aanstekelijk! Worstel jij net zoals ik ook nog met Brushpennen en wil je meer met handletteren doen dan alleen je BuJo? Dan is dit boek jouw leraar! Zo moet je Tutti Meloettie ook zien: als een workshop op papier. Tineke de Raat geeft ook workshops en weet dus alle ins en outs van het vak. Aan de hand van mooie kleurenfoto’s verkrijg je inspiratie. Mijn vingers gingen direct jeuken (ik heb meteen alle soorten pennen die Tineke aanraadde opgezocht op Bol.com en in mijn winkelmandje gedaan. Voor Sinterklaas!). Het boek is vrij prijzig ( € 26,95 ), maar een betaalde workshop volgen is veel duurder, en Tutti Meloettie is net zo goed. Bovendien kun je het erbij pakken wanneer je wilt. Ik heb het boek nu een keer helemaal gelezen, maar ik ga ‘m zeker weten meerdere keren erbij pakken om weer terug te lezen hoe het ook al weer zat (vooral met highlights aanbrengen enzo).

 

Tutti Meloetti opende een wereld vol creativiteit voor mij: ik was een fineliner-girl dat geen andere pensoort kende. Ooit gehoord van de Sakura Gelly Roll, Faber Castell liners, Uni-ball Singo Borad en Uni Posca White? Nee? Ik ook niet, maar deze jongens gaan je Handletter-leven redden: met de juiste art suppliers kun je fantastische dingen maken. Ik vroeg me altijd af hoe mensen zulke mooie schaduwen of highlights maakten in hun handlettering. Nou, met die spullen dus! Tutti Meloettie brengt je handlettering naar een nieuw niveau: Handlettering 2.0!

 

Omdat ik een eerlijke recensie wil schrijven, en dat ook altijd aan jullie beloof, ga ik ondanks dat ik marketeer van dit boek ben, ook een negatief puntje van dit boek aanstippen: Tutti Meloettie is niet foutloos. Het heeft helaas spelfouten waar ik soms scheef van ging kijken. Maar gelukkig komt er een nieuwe druk binnenkort en dan is alles opgelost!

 

Dit boek is alleen te koop via 1boek.nl. Bestel ‘m hier en ga direct aan de gang !