Book Memories Tag

 

 

Laat ik eens doen wat ik nog nooit eerder gedaan hebt: een eigen tag bedenken! Ik was pas aan het neuzen door mijn kast en toen kwam ik een aantal boeken tegen die herinneringen bij mij omhoog brachten. Niet van het boek zelf, maar van de situatie waar ik me toen in bevond. Mijn eerste gekochte boek, mijn eerste recensie-exemplaar, het eerste boek dat me liet huilen, ect. Hoe mooi is het dat boeken je aan bepaalde dingen laten denken? Ik werd er helemaal warm van en wilde er graag een stukje over schrijven. Omdat de herinneringen heel persoonlijk zijn en je daarom meer over de blogger te weten komt, leek het mij leuk om er een tag aan te verbinden. Ik ben namelijk heel benieuwd of meer mensen dit hebben.

 

 

Vandaag bespreek ik deze vier boeken: The One, De Hongerspelen, Nieuwe Maan en Starcrossed. Een gek setje bij elkaar zo, maar ze hebben één ding gemeen: ze doen me ergens aan denken! Het lijkt me leuk om in de toekomst nog eens een paar boeken te bespreken, maar eerst eens kijken of jullie dit wel een leuke tag vinden. Benieuwd waar deze vier boeken mij aan doen denken? Lees dan gauw verder!

 

The One | Het allereerste boek dat ik van mijn vriendje kreeg

Ik was tijdens mijn jeugd vrij ‘saai’, wat inhield dat ik niet uitging en geen vriendjes of iets had. Op mijn achttiende kreeg ik verkering met mijn held Bas, een jongen waar ik al bevriend mee was vanaf mijn 15e. Hij was mijn eerste vriendje en mijn enige liefde – nog steeds! Bas gaf mij als verrassing ineens het boek The One en dat vond ik toen al heel symbolisch! Het was mijn EERSTE boek cadeautje ooit van hem en hij is mijn EERSTE vriendje. Bij The One bleef het niet bij: ik heb best veel boeken van hem gehad, maar The One blijft speciaal, omdat dat de allereerste was. Bas en ik hebben ondertussen al 4,5 jaar verkering. Hij gaf me dit boek toen ik 18 was (denk ik). Bas deed er ook een heel schattig briefje in (met taalfouten haha):

 

 

 

De Hongerspelen | Het allereerste boek dat ik uitleende aan iemand anders

Ik háát boeken uitlenen. Altijd al gehad. Ik ben heel zuinig op mijn boeken en anderen zijn dat vaak niet. Toen mijn zus een nieuw vriendje kreeg en hij probeerde met mij te contexten door te zeggen dat hij ook las, en hij vroeg of hij misschien ‘die super goede serie van Suzanne Collins’ mocht lenen, voelde ik me onder druk gezet, en zei ik dus met heel veel tegenzin ‘ja’. Hij deed er meer dan drie maanden over en toen het uit ging met mijn zus heb ik meerdere keren moeten zeuren of hij alsjeblieft, alsjeblieft die boeken eindelijk eens terug wilde geven. Hij heeft ze uiteindelijk bij de studentenvereniging van mijn zus neergelegd na uren lang zeiken. En ja hoor, ik moest ze ook nog eens zelf ophalen in Wageningen (fucking eikel).  Wat een nare eerste ‘ik leen mijn boek uit’-ervaring was dat!

 

 

Nieuwe Maan | Het allereerste boek dat ik bij Bol.com kocht

Kun je je voorstellen dat er een paar jaar geleden mensen waren die dachten ‘Huh, wat? Bol.com? Online boeken bestellen? Wat raar!’. Nou, ik was er zo eentje. Ik kocht mijn boeken altijd braaf in de boekhandel. Maar toen ik echter ouder werd, en ik het assortiment in de boekhandel ontgroeide (en ze hadden geen leuke jeugdboeken), was ik genoodzaakt boeken online te bestellen. Nieuwe Maan was het allereerste boek dat ik dus kocht bij Bol.com! Ik weet nog precies hoe het ging: de bel ging, ik pakte het pakketje aan, mijn familie zat koffie te drinken aan de salontafel, ik zachte op de vloer en scheurde voorzichtig de doos open. Een daar was-ie: mijn allereerste online gekochte boek!

 

Starcrossed | Het boek dat werd vermoord door mijn hond

Ik ben fervent wandelaar (eigenlijk moet ik zeggen ‘was’, want tegenwoordig heb ik mijn hondje niet meer en ben ik te druk met werken, maar daar wil ik verandering in brengen!). Vooral tijdens mijn studententijd was ik veel met Sarah in het bos te vinden. Ik liep dan naar mijn vriend Bas (25 km). Met een grote rugzak ging ik dan op pad. Omdat ik vervolgens bij Bas zou gaan slapen, had ik in plastic mapje het boek Starcrossed meegenomen. Ik was helemaal verslaafd en wilde meteen verder lezen zodra ik er was. Maar halverwege de wandeling voelde ik ineens mijn rug en billen nat worden. Mijn bidon was gescheurd en lekte leeg in mijn tas! Gauw deed ik mijn rugzak van mijn schouder en haalde de inhoud eruit. Tot mijn grote verdriet was Starcrossed ondanks de bescherming helemaal nat geworden. Ik legde het boek voorzichtig op de grond en wilde verder zoeken naar mijn tissues zodat ik de boel kon afnemen, maar ineens dook Sarah op het boek af, pakte ‘m op en rende er mee weg. Wat heb ik staan schreeuwen! Het boek is oerlelijk geworden: gescheurd, gebogen, verwrongen, maar omdat ik er achter af ook wel om kon lachen, heb ik het boek nooit weggedaan. Hij staat nog steeds, zo lelijk als hij is, in mijn kast.

 

 

Dat waren mijn book memories voor deze keer! Ik ben heel benieuwd welke book memories Melissa’s Bookworld, Kwante in Wonderland, Het Leven van een Boekenworm en The Bookdutchesses hebben!