De Overlevenden – Alexandra Bracken

Het fijne aan een dag ziek zijn, is dat je ongestoord heerlijk een boek kunt uitlezen én er over kunt bloggen! Ziek zijn is daarnaast helemaal niet zo erg meer als je een geweldig boek hebt om je gezelschap te houden. Ik had ontzettend geluk met De Overlevenden van Alexandra Bracken want het liet me alles even vergeten. Wat een geweldig boek is dit, mensen. Ik wist al dat deze serie geweldig was, want meer dan twee jaar terug schreef Sophie (toen ze nog part was van The Spine Breakers)  deze toffe recensie. In september 2018 verschijnt de film The Darkest Minds met in de hoofdrollen Amandla Stenberg (Rue uit The Hunger Games), Mandy Moore en Gwendoline Christie (van Game of Thrones). Uitgeverij Karakter zorgt ervoor dat ver voor de première alle boeken zijn verschenen: Onvergetelijk, deel 2, verschijnt in december en Een onzeker licht verschijnt januari. Wat kijk ik daar naar uit! Zowel naar de film, maar vooral naar de boeken.

 

 

De overlevenden, origineel The darkest minds, is alles wat een goed boek moet zijn: geweldige, echte personages, een strak, goed plot, een gecompliceerde wereld en hevige actie. Wat ik met name zo heerlijk vond aan De overlevenden was dat het verhaal niet bestond uit platonisch persoon A en B. Heel vaak zie je dat personages heel ongecompliceerd zijn, en dat het plot ze pas interessant maken. Bij De overlevenden is dit niet. De personages zijn al rete interessant voordat het verhaal begint. Vooral Ruby vind ik onvergetelijk: ze is slim, mysterieus en vooral gevaarlijk. Ik vond het heerlijk om over haar te lezen. Ik snapte haar zwakheden ook zo goed. Wat ze allemaal mee maa vallen ineens zo maar dood neer, en een paar krijgen de ziekte niet en overleven het. Terwijl Ruby en het land in de rouw is, komt ze erachter dat het land niet bang is voor de ziekte, maar voor de overlevende kinderen, waar zij één van is! Ze wordt opgesloten in en gruwelijk kamp en meteen heb je al door wat voor een geweldige verteller Alexandra Bracken heeft. Haar hele verhaal heeft een dark randje wat het verhaal extra sterkt maakt.

 

Als de De Overlevenden hebt gelezen zul je het verhaal niet snel meer vergeten. Vooral het einde: aaauw! Ik heb gehuild. Vooral omdat het zo abrupt eindigde. Ik snak echt naar deel 2. Het verhaal van Ruby en Liam is pas net begonnen, en ik wil gewoon weten hoe het eindigt. Het verhaal had mij continue in zijn greep en ik lag het boek met veel tegenzin neer.

 

 

 

Als Ruby op haar tiende verjaardag wakker wordt, is iets in haar anders dan de dag ervoor. De verandering is voor haar ouders alarmerend genoeg om haar in de garage op te sluiten en de politie te bellen. De verandering zorgt ervoor dat Ruby naar Thurmond, een zwaar bewaakt heropvoedingskamp, wordt gestuurd. Ze heeft weliswaar de mysterieuze ziekte overleefd die als een epidemie onder de jongeren van Amerika rondwaarde, maar ze heeft er iets angstaanjagends voor in de plaats gekregen: bovennatuurlijke krachten die oncontroleerbaar zijn.

Nu Ruby zestien is, behoort ze tot de gevaarlijkste tieners in het land…

Het boek heeft nu een introductieprijs van 15 EUR!

 

Koop bij bol.com