Truthwitch – Susan Dennard

 


Truthwitch kreeg ik voor Sinterklaas van mijn schoonmoeder. Dit boek stond al een hele tijd op mijn TBR aangezien ik de cover geweldig vind en de synopsis heel erg tof klinkt. Isabelle van The Bookdutchesses wilde dit boek ook lezen, dus we besloten een buddyread te doen (ik vind dat zo gezellig). Wat mij allereerst opviel tijdens het lezen Truthwitch was dat het heel traag las. Ik moet eerlijk bekennen dat ik al twee maanden geen Engels boek had gelezen, dus ik dacht dat het daaraan lag, maar Isabelle had het ook (en zij kan waanzinnig goed Engels). Susan Dennard overspoelt je met informatie de eerste paar hoofdstukken. Je moet dus echt goed je hoofd erbij houden. Ik had voornamelijk dat ik Safi en Iseult steeds door elkaar haalde. Op den duur dacht ik zelfs dat Iseult de Truthwitch was en Safi de Threadwitch (wat dus precies andersom is). Ik had eerlijk gezegd ook in het begin een beetje de pest aan dit boek. Ik snapte er kort gezegd gewoon geen hol van. Ik heb het boek toen twee dagen even weggelegd om het te laten bezinken. Daarna heb ik het boek weer opgepakt en toen viel alles ineens op zijn plek (misschien was ik de eerste dagen wel heel erg moe ofzo en kon ik mijn aandacht er niet bijhouden). Truthwitch verdient echt dikke 4 sterren. Ik heb genoten!

 

Na 150 blz kreeg het boek mij in zijn greep. Toen ik eindelijk doorhad wie, wie was, werd het verhaal ontzettend spannend. De Witchland-wereld is echt geweldig: magie, strijdende koninkrijken en mysterie. Het deed me een beetje aan A darker shade of magic denken. Ik heb genoten! Het verhaal is uniek: ik heb nog nooit eerder een boek gelezen dat werd beschreven vanuit twee meiden die elkaars beste vriendinnen zijn. Ze reizen de wereld rond en ontdekken van alles (over de wereld en over zichzelf). Vanaf het begin was ik al fan van Aeduan, de slechterik in dit verhaal. Hij doet me aan Holland denken van A darker shade of magic. Ik ship hem enorm met Iseult, maar ik denk dat dat een wilde fantasie van mij blijft haha.

 

Als je zin hebt in een magische reis vol toffe personages, dan raad ik je zeker dit boek aan! Ik heb Windwitch, deel 2, met kerst gehad van mijn moeder, dus Isabelle en ik gaan binnenkort weer een buddyread doen 🙂

 

 

 

On a continent ruled by three empires, everyone is born with a ”witchery,” a magical skill that sets them apart from others. Now, as the Twenty Year Truce in a centuries long war is about to end, the balance of power-and the failing health of all magic-will fall on the shoulders of a mythical pair called the Cahr Awen.
The biggest thing on Safi and Noelle’s minds is saving money for their planned future in the Hundred Isles. Noelle, a Threadwitch, can see the emotional Threads binding the world. Safi, on the other hand, is a Truthwitch-she always knows when a person is telling a lie. A powerful magic like that is something people would kill to have on their side-or to keep off their enemy’s side-and so Safi cannot even admit what she truly is.
With the help of the cunning Prince Merik (a Windwitch and privateer) and the hindrance of a Bloodwitch bent on revenge, the friends must rise above their doubts and fight to learn who they are and what they are made of, if they are going to stay alive and preserve the balance of their world.

Koop bij bol.com