Windwitch – Susan Dennard

  


Vorige maand las ik Truthwitch en ik kon het niet laten om zo snel mogelijk deel 2, Windwitch, te lezen. Samen met Isabelle van The Book Dutchesses begon ik twee weken geleden aan dit boek. Net zoals bij deel 2 moest ik in eerste instantie weer erg wennen, omdat dit boek meteen met actie begint. Het duurde bij mij tientallen bladzijdes voordat ik pas doorhad wat er nou precies aan de hand was. Blame the book, maar vooral: blame me! Ik was de afgelopen weken erg moe steeds, en ik las steeds 30 bladzijdes maar per keer. Dan schiet het natuurlijk ook niet op!

Windwitch is een heerlijk verolg op Truthwitch. Er gebeuren een aantal dingen die pijn deden bij mij, maar het waren daarentegen wel goede offers. Susan Dennard schrijft heel realistisch. Haar personages zijn niet perfect. Ik vind dat echt een verademing. In heel veel boeken is iedereen altijd knap of zelfs waanzinnig knap. Het wordt dan afgewisseld met de slechteriken die er dan afzichtelijk uit zien. Veel te stereotyperend als je mij vraagt. Susan Dennard gooit het om een andere boeg: een van haar hoofdpersonages is juist ‘niet om aan te zien’ en de personages hebben slechte longen of stotteren bijvoorbeeld. Het geeft het boek en het verhaal een realistische glinster die ik erg aantrekkelijk vind.

Net zoals deel 1 zijn de laatste 100 bladzijdes van Windwitch echt killing! Er zit een lekkere plottwist in die je écht niet ziet aankomen. Het liet mijn hart een beetje huilen. Ik ben erg benieuwd naar deel 3, omdat ik alleen maar kan denken ‘Wat in hemelsnaam is er gebeurd in de korte periode tussen deel 1 en 2?! Mijn hemel!’. Ik ben zo nieuwsgierig!

 

 

Sometimes our enemies become our only allies The Windwitch Prince Merik is presumed dead, following a lethal explosion. He’s left scarred but alive and determined to expose his sister’s treachery. Yet on reaching the royal capital, he’s shocked to find it crowded with refugees fleeing conflict. Merik haunts the streets, fighting for the weak. This leads to whispers of a disfigured demigod, the Fury, who brings justice to the oppressed. Hunted by the Cleaved, Iseult is struggling to stay free while she searches for her friend Safi. When the Bloodwitch Aeduan corners Iseult first, she offers him a deal: she’ll return what was stolen from him, if he locates the Truthwitch. Yet unknown to Iseult, there’s a bounty on her head – and Aeduan intends to claim it. After a surprise attack and shipwreck, Safi and the Empress of Marstok barely escape with their lives. They find themselves amongst pirates, where a misstep could mean death. And the bandits’ next move could unleash war upon the Witchlands.

 

Koop bij bol.com