Één van ons liegt – Karen M. Mcmanus


Eindelijk, ein-de-lijk, heb ik Één van ons liegt gelezen. Ik had deze week zin in een spannende, goede read, dus ik koos voor dit boek. Ik had al veel recensies over dit boek gelezen en de meningen zijn heel erg verdeeld, maar ondanks dat, is het boek wel gehypt. Ik verwachtte er dus veel van. Helaas vond ik Één van ons liegt uit eindelijk minder leuk dan ik had gedacht.

Ik kan er niet te veel over kwijt, omdat ik dan zou spoilen, maar wat ik kan vertellen zal ik je uitleggen. Ten eerste merkte ik dat ik na bladzijde 50 al verveeld begon te raken. Het begin met de dood van Simon was heel erg spannend. Maar toen dat gebeurd was, gebeurde er eigenlijk bizar weinig. Daarnaast zou iedereen ‘schokkende geheimen’ hebben, maar zo schokkend vond ik die geheimen helemaal niet. Dat maakte het voor mij al meteen veel minder spannend. Ten tweede vond ik de personages soms echt zó irritant. Ze zijn naïef, arrogant en vooral heel erg egoïstisch. Ik vond het geen leuke personages. Ik identificeerde me ook met geen enkel personage. Ten derde, werd ik in dit boek niet getriggerd om zelf de detective uit te hangen. Ik las het boek laks en zag wel wat er gebeurde. Meestal ga ik zelf helemaal zitten puzzelen en nadenken, maar bij dit boek liet ik het gewoon zoals het was. Ten vierde: het einde was niet wat ik verwacht had. Ik vond het wel verrassend, en ik had het absoluut niet gedacht, maar ik vond het ook een grote teleurstelling. Het einde is best wel makkelijk. Ineens is alles opgelost en kun je denken ‘Mijn hemel, waar hebben we ons druk over gemaakt?’. Bovendien vind ik de titel ‘One of us is lying’ misleidend, maar meer ga ik er niet over zeggen.

Ik geef Één van ons liegt dus maar 3,5 ster. Het boek was oke, maar niet een aanrader.

 

 

De zeventienjarige Simon Kelleher heeft Bayview Highs beruchte roddel-app ontwikkeld. Hij kondigt groots aan dat hij sappige nieuwe verhalen over vier populaire medescholieren gaat onthullen. Maar dan sterft hij onverwacht voor hun neus. Bronwyn, Cooper, Addy en Nate – het brein, de atleet, de prinses en de crimineel van de school – zijn het onderwerp van Simons roddels en veranderen in verdachten zodra bekend wordt dat zijn dood geen ongeluk was. Wie is er te vertrouwen? Wie van hen is schuldig? Ieder van hen heeft iets te verberen. Ieder van hen zou het gedaan kunnen hebben, om te voorkomen dat de roddels op de app onthuld zouden worden. En een van hen liegt.

Koop bij bol.com