Royals – Rachel Hawkins

Daisy Winters is dol op scifi, heeft een bijbaantje bij Walmart, houdt ervan haar haar in knalkleuren te verven en ze heeft een perfecte oudere zus die op het punt staat zich te verloven met de Schotse kroonprins Alex. Daisy heeft absoluut geen zin in een leven in de spotlights, maar door toedoen van de tabloids wordt ze gedwongen samen met haar zus de zomer door te brengen aan het Schotse hof. Daisy vertrekt met grote tegenzin en hoewel ze haar best doet om uit de problemen te blijven, raakt ze al snel verstrikt in allerlei onhandige situaties. Onder de hoede van Miles, de megasnobistische vriend van de jongere broer van de kroonprins, moet ze leren om zich volgens de koninklijke norm te gedragen. Dat gaat alleen niet zo makkelijk als diezelfde jongere broer overal waar hij komt voor een schandaal zorgt en Daisy erin meesleurt. Terwijl ze zich zo goed mogelijk probeert te redden, worden de verwikkelingen alleen maar groter als ze het ene koninklijke geheim na het andere ontdekt.


Zonder dat ik het wist, was Royals precies het boek wat ik nodig had! Goh, wat is dit een lekker boek zeg! Ik zit in een Whatsapp-groep met allemaal boekenvriendinnen en ik heb wel vier keer naar hen geappt hoe geweldig ik het boek vond. Ik kreeg er gewoon kriebels van in mijn buik en een grote lach op mijn gezicht. Terwijl mijn man (ja, ja, geen ‘vriend’ meer, maar sinds 21 juni ‘man’!) naast mij zat te gamen, zei hij ‘Volgens mij vind je het een leuk boek, of niet? Je zit helemaal te glunderen’. Dat deed ik ook echt!

 

 

Royals is hilarisch, romantisch, lief en dream-like. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik lief de koninklijke wereld anno nu echt. Ik kan uren zwijmelen over Meghan Markle en nadenken hoe zij zich moet voelen in bepaalde situaties. Het lijkt me gewoon zo fantastisch als je een tiara van duizenden euro’s op je voorhoofd mag zetten! Geweldig! Herken jij je daar ook in? Lees dan dit boek! Je gaat zó genieten!

Het leuke aan Royals is de ironie: Daisy wil helemaal niet in die koninklijke wereld rollen! Ze is lomp, heeft geen blad voor haar mond en trekt ongeluk gewoon aan. Dat maakt de hele situatie super grappig. Per ongeluk een koninklijke tante beledigen? Check! Verzeilt raken in een schandaal? Check! Het is hilarisch.

Toch heb ik Royals maar 4 sterren gegeven en dat kwam door de plotloosheid van dit boek aan het einde. Ineens is alles klaar, zonder big happening of wat dan ook. Dat vond ik erg jammer. Het boek voelt daarom niet af, maar ik heb begrepen dat er een deel 2 komt! Misschien heeft Rachel Hawkins ervoor gekozen om hét plot te verschuiven naar boek 2. We gaan het zien! Ik hoop in ieder geval dat Best of YA het weer gaat vertalen, want ik vind de Nederlandse cover veel mooier dan de Engelse. Zie hieronder.

 

 

 

Koop bij bol.com