Koninginnen – Kendare Blake

Op het eiland Fennbirn wordt elke generatie een drieling geboren – drie koninginnen, alle drie erfgenaam van de troon en alle drie in het bezit van een bijzondere kracht.
Mirabella kan met een knip van haar vingers vlammen doen oplaaien en hevige stormen ontketenen. Katherine kan zonder blikken of blozen het dodelijkste gif doorslikken zonder ziek te worden, en Arsinoe, zo gaat het gerucht, kan de mooiste bloemen laten bloeien en wilde leeuwen temmen met één enkele blik.
Maar aangezien er maar één van hen gekroond kan worden, moeten de zussen de strijd met elkaar aangaan. Op de nacht van hun zestiende verjaardag, begint het gevecht. En dat is niet zomaar een spelletje, maar een gevecht op leven en dood…


 

Dit boek is zó tof, mensen! Ik begon vrij open minded met Koninginnen, maar ik weet niet wat Kendare Blake doet, maar ik was na 10 bladzijdes al verslaafd! De hele wereld houdt je in zijn greep en ik had binnen no-time dit fantastische boek uit. Dikke vier en een halve ster!

 

 

 

Koninginnen gaat over drie koninklijke zussen die zijn geboren met een vast staand lot: ze zullen elkaar vermoorden en één zal koningin worden. Zo gaat het al generaties lang. Maar met de koninginnen van deze generatie, Mirabella, Katharine en Arsinoe, zijn zeker niet doorsnee. Mirabella is super sterk, maar Katharine en Arsinoe lijken wat problemen te hebben. Het verhaal begint een paar maanden voor hun zestiende verjaardag. Namelijk, na deze verjaardag, mogen de zussen beginnen met elkaar vermoorden. Ik zal niet meer vertellen, omdat je het echt zelf moet ervaren. Het verhaal is sterk, gecompliceerd, vol toffe en levensechte personages en vooral vol spanning! Het fantasy gebeuren ligt er niet bovenop en voelt heel natuurlijk aan.

Ik vind met name Koninginnen zo tof omdat er een love interest in zit die ik echt fantastisch vind! Het deed gewoon iedere keer zeer in mijn hartje en ik had zin om klappen uit te delen. Ik ben verzot op pijnlijke liefdes en gecompliceerde relaties.

Ik vind Koninginnen zo leuk, dat ik meteen het Engelse E-book, One Dark Throne, op mijn E-reader heb gezet en verder ga lezen! Ik kan je vertellen, dat heb ik serieus bijna nooit! HarperCollins heeft niks laten weten over verdere vertaal plannen, en deel 2 staat ook niet in de najaarscatalogus en ik kan echt niet zo lang wachten! Ik ga aan HarperCollins vragen of ze nog verdere vertaalplannen hebben. Ik laat het jullie weten!

 

Koop bij bol.com

One thought on “Koninginnen – Kendare Blake

Comments are closed.