Two Dark Reigns – Kendare Blake


 

Ough, I can’t express my love enough for this book! Hier zit een achterlijke Three dark Crowns-fan! Ik recenseerde eerder boek 1, Three Dark Crowns oftwel Koninginnen, en ik ben echt fan. Omdat ik boek 2 niet gerecenseerd heb (SHAME ON ME!) pak ik deze recensie wat anders aan dan normaal. Aan de hand van 8 redenen ga ik jou overhalen om deze serie te VERSLINDEN. Want normaal lezen, kan bij deze serie niet.

Ben je er klaar voor? Zet dat boek maar alvast in je winkelwagentje op Bol.com!

  1. Lees dit boek als je ook fan bent van An Ember in the Ashes, Throne of Glass, Beyond a Darkened Shore, The Cruel Prince en A Darker Shade of Magic. Wat hebben deze boeken gemeen? Geweldige hoofdpersonages, een zeer uitgediepte wereld die staat als een huis en waar je geen onjuistheid in kunt bekennen, leuke mannen en plottwists waar je U (mét hoofdletter!) tegen zegt.
  2. Je vergeet even de wereld om je heen. Als je Two Dark Reigns leest, vergeet je even waar je bent: de worldbuilding is zo sterk, dat je echt even afreist naar Fennbirn. Ik vond dat echt heerlijk.

  3. Learn what sister love can do! Wat ik zo bijzonder en uniek aan deze serie / deze boeken vindt, is dat ze vooral staven op ‘Zusterliefde’, of juist ‘Zusterhaat’. Ik heb nog nooit eerder een boek gelezen dat hierover ging.
  4. Het is bijna oktober dus laat die spooky verhalen maar weer komen! Alles rondom Katharine vind ik spooky en dark. In deel 1 valt dat nog wel mee, maar in boek 2 zit er een donker randje rondom het verhaal. Ik kan er niet te veel over zeggen in verband met spoilers, maar ik kan je wel zeggen dat ik er van gesmuld heb!
  5. Krachtige plottwists die je omver blazen! De Three Dark Crowns-serie zit rete sterk in elkaar. Ik vind het geweldig hoe Kendare Blake je meeneemt naar een wereld waar niks zeker is. Soms zat ik ademloos te lezen. Er zitten een paar keer goede twists in die het verhaal heerlijk gecompliceerd maken. Smullen!
  6. Talking ’bout a cliffhanger! Voor wie deel 2 ook al gelezen heeft: jij hebt ook vast gegild bij het einde van deel 2! HOE KAN DIT ZO EINDIGEN MIJN HEMEL! Ik vond die cliffhanger echt afschuwelijk want het had te maken met een van mijn lievelingspersonages. In deel 3 doet Kendare Blake het weer: het eindigt met, eigenlijk, drie vreselijke cliffhangers. Ik kan echt niet wachten op deel 4. Volgens mij word het echt epic!
  7. Bookcoverlove! Laten we even eerlijk zijn: je wilt deze serie alleen al hebben om de prachtige covers. De hardbacks zijn zo, zo, zo mooi! De dustjacket is van mat papier. Heel stoer! Het staat super mooi in je kast.
  8. Magic, oh so fine! Deze serie heeft geweldige magie. Je hebt weleens van die boeken waar de magie er bovenop ligt, maar in deze wereld is het nauwsluitend verweven met de hele verhaal lijn. Het hoort er prachtig bij en ik vind het een mooi geheel. Als je van elemential magic houdt, moet je zeker deze serie gaan lezen!

 

 

 

Queen Katharine has waited her entire life to wear the crown. But now that she finally has it, the murmurs of dissent grow louder by the day. There’s also the alarming issue of whether or not her sisters are actually dead—or if they’re waiting in the wings to usurp the throne.

Mirabella and Arsinoe are alive, but in hiding on the minland and dealing with a nightmare of their own: being visited repeatedly by a specter they think might be the fabled Blue Queen. Though she says nothing, her rotting, bony finger pointing out to sea is clear enough: return to Fennbirn.

Jules, too, is in a strange place—in disguise. And her only confidants, a war-gifted girl named Emilia and her oracle friend Mathilde, are urging her to take on a role she can’t imagine filling: a legion-cursed queen who will lead a rebel army to Katharine’s doorstep.

This is an uprising that the mysterious Blue Queen may have more to do with than anyone could have guessed—or expected.