To Kill a Kingdom – Alexandra Christo

Lira, a famous siren, must prove herself by stealing the heart of the man, a prince, threatening their race in this dark and action-packed debut.

Princess Lira is siren royalty and the most lethal of them all. With the hearts of seventeen princes in her collection, she is revered across the sea. Until a twist of fate forces her to kill one of her own. To punish her daughter, the Sea Queen transforms Lira into the one thing they loathe most–a human. Robbed of her song, Lira has until the winter solstice to deliver Prince Elian’s heart to the Sea Queen and or remain a human forever. 

The ocean is the only place Prince Elian calls home, even though he is heir to the most powerful kingdom in the world. Hunting sirens is more than an unsavory hobby–it’s his calling. When he rescues a drowning woman in the ocean, she’s more than what she appears. She promises to help him find the key to destroying all of sirenkind for good–But can he trust her? And just how many deals will Elian have to barter to eliminate mankind’s greatest enemy?

De teller staat al op twee boeken dit jaar! Ik wil dit jaar graag 80 boeken lezen, dus ik ben gelukkig goed op schema. Ik koos voor To Kill a Kingdom omdat ik de cover echt waanzinnig vind en het een standalone is. Soms is dat zó lekker tussen al die series door. Gelukkig bleek To Kill a Kingdom ook nog eens een waardige standalone met goed plot, fijn einde en goede world building.

Tijdens het lezen van dit boek had ik echt het idee dat ik een film aan het kijken was. Ik zag Lira en Elian super duidelijk voor me. Ik vind het heel fijn als een boek filmisch geschreven is: je duikt dan echt weg in dit boek. Het verhaal was ondanks dat het een standalone was goed opgebouwd en eindigt ook prima. Het is geen explosief plot met een plottwist ofzo, maar het einde past wel bij het boek. To Kill a Kingdom is een fijn boek als je opzoek bent naar een pakkende read met leuke personages.

Daarnaast vond ik Elian heel tof en het feit dat Lira een Siren was. Ik heb weleens eerder boeken met dit thema gelezen (Siren van Keira Cass bijvoorbeeld), maar die vond ik veel te liefjes en te aardig. Sirens zijn namelijk gewoon monsters en geen lieverdjes met magische stemmen. Lees alle klassiekers er maar op na: sirens zijn bitches.

Ik vond de persoonsontwikkeling van Lira ook goed uitgedacht en uitgewerkt. Ik zal niet zeggen op welk vlak, maar als je het boek leest weet je wel wat ik bedoel. Ik zou zeggen: lezen dit boek!