Origin – Jennifer L. Armentrout

‘Origin’ is het vierde deel in Jennifer L. Armentrouts Lux-serie, waarin Daemon en Katy van elkaar gescheiden zijn geraakt omdat Katy gevangen is genomen. Daemon zet alles op alles om haar terug te vinden – hij zou zelfs zijn eigen soort verraden. Ondertussen doet Katy, omringd door de vijand, wat ze maar kan om te overleven. Ze is doodsbang, maar wat kan ze doen? Nu de Lux-serie de ontknoping nadert, wordt het verhaal alleen maar spannender. Jennifer L. Armentrout heeft met ‘Origin’ een pageturner vanjewelste geschreven.

Het vorige deel in deze serie, Opal, bestempelde ik als het leukste deel. Dit deel, deel 4 in de Luxen-serie, bestempel ik als verreweg het spannendste deel. Joehoe, the fire is on! Waar mijn aandacht af en toe verslapte bij de vorige delen, wist Jennifer me bij dit deel elke pagina te boeien. Het verhaal gaat lekker snel en er wordt eindelijk een hele hoop duidelijk. √Čn het wordt ineens super spannend!

Origin maakt een hoop duidelijk voor alle Luxen-lezers en het leest als een trein. Ik had het boek binnen twee avonden op de bank uit. Er is niet veel ontwikkeling wat betreft de liefde tussen Katy en Deamon, maar er gebeurt juist wel veel in hun wereld. Het einde was echt zo van ‘KABAM!, deal hier maar mee lezer!’. Het was absoluut het spannendste einde tot nu toe! Ik moest meteen de achterflaptekst van het laatste deel lezen toen ik het boek uit had, want mijn hemel – wat gaat er straks gebeuren? Ik verwacht na dit deel een explosief plot in Opposition. Ik ga het laatste deel snel lezen!