Mijn belofte aan jou – Colleen Hoover

‘Mijn belofte aan jou’ van bestsellerauteur Colleen Hoover gaat over Quinn en Graham, die elkaar ontmoeten wanneer ze ontdekken dat hun partners een affaire met elkaar hebben. Zes maanden later krijgen ze zelf een relatie. Dan gaat deze roman fast-forward naar zes jaar later: de relatie van Quinn en Graham kent ook hobbels. Hoe perfect hun liefde ook is, het zijn allebei mensen, en mensen zijn niet perfect. Hun belofte aan elkaar komt onder druk te staan. Maar van breken is geen sprake, als het aan Graham ligt. Colleen Hoover schreef met ‘Mijn belofte aan jou’ een roman die ontroert en aan het denken zet.

Ik denk dat ik er een nieuwe favoriete schrijfster bij heb! Direct toen ik Mijn belofte aan jou uit had, ging ik op de website van Zomer & Keuning kijken welke boeken van Colleen ik nog niet heb. Ik heb ze meteen op mijn wishlist gezet, want man – ik moet gewoon alles van haar lezen! Mijn belofte aan jou is het tweede boek dat ik van Colleen heb gelezen en wat was hij mooi! Ik ben zwaar onder de indruk van dit boek.

Vaak hoor je op verjaardagen of bij je vriendinnen dat zij het niet ‘snappen’ dat als je echt van iemand houd, een huwelijk alsnog op de klippen loopt. Dan hielden ze vast niet écht van elkaar. Want echte liefde overwint alles toch? Als je écht van iemand houd, vergeef je hem alles en zul je nooit uit elkaar groeien. Mijn belofte aan jou is een prachtig boek dat op een unieke manier laat zien dat het wél kan. Zelfs het meest verliefde stelletje kan door omstandigheden verwijderd van elkaar raken. Quinn en Graham zijn elkaar kwijt in dit boek, maar op elke bladzijde proef je toch hun liefde. Dat klinkt tegenstrijdig toch? Maar lees dit boek en je zult ervaren dat dit juist heel goed naast elkaar kan leven. Liefde staat niet meteen aan geluk. Daar moet je zelf voor werken

Ik vond Mijn belofte aan jou prachtig, hartverscheurend en zó mooi omschreven. Ik voelde alle emoties diep in mijn botten en werd er helemaal loom van. Gelukkig worden de zwaardere scene’s afgewisseld met hilarische scene’s die je weer helemaal vrolijk maken. Quinn en Graham zijn namelijk ook een heel geinig stel, en ik heb meerdere malen moeten lachen.

Het boek eindigt hard, maar is daarom wel super realistisch. Niks geen ‘Ach, we gunnen het haar toch’-factor of een ‘alles moet perfect zijn’-einde. Wat mij betreft eindigde het perfect. Ik heb van iedere bladzijde genoten!