Hartstocht – Erin Watt

Let op: lees dit boek pas na boek 3! Deze review is spoilervrij

Hartstocht is deel 3,5 in de verslavende en waanzinnig populaire youngadultserie De Royals van Erin Watt. Twee jaar geleden kostte een misstap Gideon het meisje van zijn dromen. Sindsdien worstelt de oudste Royal-broer met de liefde, ook al denkt iedereen dat hij Savannah al lang vergeten is. Wanneer ze plotseling op de universiteit verschijnt, kan Gideon zich niet meer verschuilen achter zijn stoere voorkomen. Hij is vastbesloten om haar opnieuw voor zich te winnen. Maar Savannah peinst er niet over hem ooit nog een kans te geven.

Ik ga iets heel raars zeggen: ik vind voor de allereerste keer ooit een novella leuker dan de hoofdboeken! Hartstocht vond ik een hele, leuke maar ook sterke novella. Het voegt echt iets aan het verhaal toe (dat vind ik bijna nooit) en het verhaal is voor de 160 bladzijdes dat het omvat ook goed opgebouwd (dat vind ik ook altijd tegen vallen). Ben je dus gek op de Royals-serie? Dan moet je deze novella echt lezen!

Hartstocht had de diepgang die ik in de andere boeken miste. Eindelijk was Erin Watt eens kritisch tegenover Ella’s gedrag, maar ook over alle uiterlijkheden in de boeken. Savannah is namelijk verschrikkelijk met haar uiterlijk bezig, maar komt er gaande weg achter dat het daar eigenlijk helemaal niet omdraait. Dat vond ik een verademing!

Bovendien vind ik Gideon gewoon een veel fijnere Royal: hij is niet zo afgrijselijk oversekst en kan gewoon rustig nadenken. Daarnaast is hij niet ijzig arrogant en heeft prima zelf reflectie. Als ik fuck, kill or marry moest doen: Kill Steve, fuck Easton en marry absoluut Gideon (Reed hoef ik echt niet, arrogante wispelturige zak).

Ik vond deze novella dus heerlijk en raad hem zeker aan! Let op: ik zou eerst de hele serie aflezen als ik jou was. Op de achterkant staat dat je het boek pas moet lezen na boek 3, maar ik zou wachten tot en met boek 5. Dan blijf je echt helemaal onbevooroordeeld.