The Empress – S.J. Kincaid

Ik deel geen synopsis vanwege spoilers voor mensen die boek 1 nog niet gelezen hebben 😉

Meh, wat was dit een teleurstelling! The Empress pakte me vanaf de eerste bladzijde al meteen niet en de hele rit was één grote irritatie. Waar The Diabolic spannend, goed doordacht en vooral aangrijpend was, was The Empress ronduit saai, onnodig ingewikkeld (tenminste, Kincaid pretendeerde ingewikkeld te zijn, maar eigenlijk was het gewoon slordig) en deed het me he-le-maal niks.

Te veel onnodige moeilijke sci-fi woorden, te veel namen, slecht doordachte politieke spelletjes, ondoorzichtigheid in het plot, platte personages en vooral een cringe-worthy romance. Bah, waar zijn Nemesis en Tyrus uit deel 1 gebleven?! Hun relatie deed me gewoon helemaal niks en ik irriteerde me mateloos aan Tyrus. Ik vond het ongeloofwaardig maar vooral zo doods. The Empress mist gewoon de spark.

Ik heb daarom ook besloten dat ik NIET deel 3 ga lezen, ook al waren de laatste 10 bladzijdes wel spannend. De laatste tien bladzijdes gebeurt er namelijk (EINDELIJK) iets groots, maar ik heb me te erg geïrriteerd tijdens boek 2. Dus ik haak af! Kincaid had The Diabolic overduidelijk een standalone moeten laten. Het verhaal in deel 2 is gewoon super geforceerd en slecht uitgewerkt. Het voegt helemaal niks toe aan de personages. Why did Kincaid do it? Ik vind dat ze te inhalig is geweest met haar eerste succes. No when to stop. Kincaid heeft dat met The Empress duidelijk niet doorgehad!