Twister – Juliette Forrest

Twisters vader is verdwenen. Als ze onverwacht een aanwijzing krijgt over zijn verdwijning besluit ze naar hem op zoek te gaan. Ze komt terecht bij een heks in het bos die haar een magische ketting geeft. De ketting houdt de ziel van levende wezens vast en kan de drager doen veranderen in een wolf, een ruisende rivier of een regenbui. Maar er is een duistere vijand op jacht naar deze ketting, een slechterik die misschien iets te maken heeft met de plotselinge verdwijning van haar vader…
Een spannend en magisch verhaal – vanaf het moment dat je Twister leert kennen, sluit je haar voor altijd in je hart.

Wat was Twister een vreugde om te lezen! Het heeft precies alle elementen die een goed, leuk kinderboek moet hebben: spanning, leuke personages, een goed plot, het moet je aanzetten tot nadenken én – een hele belangrijke, vind ik – een lekkere goede portie humor. Twister is een plezier om te lezen.

Als ik aan dit boek terug denk, is de humor het eerste ding dat me te binnenschiet. Ik heb meerdere malen zó hard gelachen om dit boek. Niet zo zeer omdat er nou hilarische, flauwe grapjes gebeuren, maar omdat Twister, het hoofdpersonage, een heerlijk, fladderend, fantasierijk kind is met haar hoofd in een hele andere wereld. Zij ziet de wereld op een hele andere manier. Haar opmerkingen vond ik puur en prachtig. Ik heb meerdere malen stukjes voorgelezen aan mijn man. Hij vond het ook geweldig. Van dit boek kun je leuke tegelwijsheden maken! Raar maar waar!

Twister is een stand alone en raadt ik aan, aan kinderboekenlezers die van mysterie, monsters en fantasie houden. Dit boek is niet suikerzoet, en het doet soms zelfs een beetje pijn. Ik heb paar keer een siplip getrokken, want er gebeuren minder leuke dingen. Juliette Forrest weet het echter goed en gedoseerd te beschrijven.

Het deed me een beetje denken aan The Near Witch van Victoria Schwab: heksen, een donker kwaad en een dapper meisje. Wat mij betreft een heerlijke mix!