De laatste brief – Rebecca Yarros

Rebecca Yarros is terug met “De laatste brief’, een aangrijpende feelgoodroman over een kick-ass single mom. Ella werd op haar negentiende moeder van een tweeling en runt nu, vijf jaar later, een bed & breakfast. Ze heeft per brief contact met Beckett, die met haar overleden broer in het leger zat. Dan komt Beckett zonder dat ze het weet terug van uitzending en gaat hij in haar B&B logeren om haar te helpen. Zij moet daar niets van hebben, ze kan het toch wel alleen? Maar haar kinderen zijn gek op hem. In “De laatste brief’ laat Rebecca Yarros zien dat hoe sterk je ook bent, de liefde vaak nog sterker is. 

Toen ik las dat Zomer & Keuning ook The Last Letter a.k.a. De Laatste Brief ging uitgeven, heb ik echt even gejubeld. Ik móét namelijk alles, alles van Rebecca De Geweldige Yarros lezen. De Flight & Glory-serie is namelijk een serie van haar die zijn weerga niet kent. Rauw, emotioneel, romantisch, bitterzoet en prachtig. Ik heb heel wat tranen gelaten door Rebecca Yarros. De Laatste Brief was daarom een boek waar ik ook meteen in begon toen ik hem ontving.

Ja, De Laatste Brief heeft me laten huilen. Ja, De Laatste Brief was über romantisch en heerlijk om te lezen. Ja, het was een echt Rebecca Yarros boek. Maar het is zeker niet mijn favoriete boek van haar. Wat me met name tegenstond in dit boek was het einde. Je zou het hartverscheurend kunnen noemen, maar ik vond het een geforceerde, dramatische tranentrekker. Het einde is zó abrupt en onverwacht, dat het haast ongeloofwaardig is. Het lijkt net alsof Rebecca Yarros heeft gedacht ‘Oh, nog maar 30 pagina’s over en er is nog niets iets heel ergs gebeurd. Goh, wie zal ik eens kapot maken. Ineminemutte: jij! Kom hier!’ Ik heb al gemerkt dat er veel lezers zijn die het met mij eens zijn. Er zijn twee liefhebbers van dit boek: degene het boek geweldig vonden, maar het einde mwah of uitermate kut (ik dus!) en de mensen die het hele boek geweldig vonden inclusief het einde.

Goed, laten we het einde maar voor wat het is. De rest van het boek was namelijk puur genieten. Ik ga weer de woorden gebruiken die ik altijd gebruik voor haar boeken: rauw, intens en bitterzoet! Ik vond Chaos echt een geweldig personage (zo sexy!). Ik vond het bijvoorbeeld heel tof dat Rebecca Yarros een man heeft beschreven die geen charmeur is, maar juist een asociale hork. Ik vind dat zelf namelijk wel iets hebben (ik heb minder met gladde kerels). Het maakte Chaos heel echt. Met al zijn gebreken en nukken.

De Laatste Brief is zeker een aanrader voor alle Rebecca Yarros fans, en als je van een einde houdt dat je hart eruit rukt en je kapot maakt: dan moet je dit boek ook gaan lezen. Ik ga gewoon lekker het einde vergeten en doe net alsof alles koek en ei is, haha.