Opposition – Jennifer L. Armentrout

“Opposition’ is het vijfde en laatste deel van de Lux-serie van Jennifer L. Armentrout. Na “Obsidian’, “Onyx’, “Opal’ en “Origin’ is “Opposition’ de absolute climax van deze young adult-crossover-serie. Katy en Daemon moeten harder vechten dan ooit voor het voortbestaan van de mensheid én van hun liefde. Jennifer L. Armentrout voert je mee naar de wereld van de alien en de boekblogger en sluit de Lux-serie op een geweldige manier af met “Opposition’.

Opposition, het laatste deel van de LUX-serie, is absoluut mijn favoriet van de serie! Ik vond deel 4, Origin, super spannend dus ik had echt zin in deel 5. Deel 4 en 5 zijn met name zo leuk om te lezen omdat er gewoon heel, heel veel lekkere actie in zit. Het ‘gemiauw’ tussen Katy en Deamon is voorbij en het gaat nu om de wereld om hen heen in plaats van alleen maar over hen. Ik vond dat verfrissend!

Opposition was spannend tot de allerlaatste bladzijde. Ik vreesde wel een beetje voor het einde omdat je vaak bij YA-boeken hebt dat ‘de grote strijd aan het eind van het laatste boek’ altijd een grote anticlimax is, maar dat vond ik helemaal niet bij dit boek. Het einde is niet giga, maar wel netjes en bevredigend. Ik klapte het boek met een goed gevoel dicht.

Heb ik een paar keer met mijn ogen gerold? Ja, dat wel, maar dan met name op de stukken waar Katy haar intense liefde voor Deamon evangeliseert. Het was wel een goede ‘oogbal rollen’ trouwens, want ik vind Katy irritant en hilarisch tegelijkertijd. Ze is zó anders dan ik. Ze is overdreven, obsessief en soms zó dom! Maar ik vind dat wel een leuke tegenhanger. Vaak zijn hoofdpersonages de ‘gewelde held’ maar Katy is een antihero op sokken met pluizige katten oortjes in een glitter pyjama. Dat is genieten!

De LUX-serie is een relaxte serie die heerlijk is om te lezen als je het druk hebt in je eigen leven. Het leest zo weg, er zijn mooie mannen, buitenaardse wezens, een klefferige romance en monsters. I like it! Het is van dezelfde kwaliteit als Twilight: niet giga geweldig of ijzersterk, maar gewoon leuk. En leuk zijn deze boeken zeker. Low-minded en vermakelijk. Ik heb er van genoten!