One Small Thing – Erin Watt

Sinds haar zus dood is, heeft Elisa constant ruzie met haar overbezorgde ouders. Ze snakt ernaar om een keer lol te hebben en de boel te vergeten. En dus sneakt Elisa het huis uit voor een groot feest. Daar ontmoet ze Chase: knap, verleidelijk en precies wat ze nodig heeft.
Maar hun onvergetelijke ontmoeting heeft grote gevolgen. Ook Chase blijkt een verleden te hebben dat hij liever vergeet. En het heeft te maken met Elisa’s zus…

Erin Watt is een auteur waar ik gewoon alles van wil lezen. Niet omdat Erin Watt geniale plotten schrijft (eigenlijk is het een ‘zij schrijven’, want het zijn twee schrijvers), maar omdat Erin Watt garant staat voor lekker genieten. Erin Watt schrijft boeken die net zo lekker zijn als een meidenfilm kijken met je zus, in je pyjama en je favoriete snack. Low budget lekker genieten en alles vergeten!

One Small Thing heeft me verrast. Ik verwachtte weer een veel te lekkere kerel die alleen maar denkt met een bepaald uitstekend lichaamsdeel, maar dat was helemaal niet zo. Wat zelfs het grote verschil met de Royals serie is, is dat dit boek géén expliciete seksscenes heeft. Ja, I know, shocking! Waar in Royals alles uit de doeken wordt gedaan, zul je in One small thing geen pikante woorden tegenkomen. Ik vond het prima! Voor dit verhaal was het namelijk ook niet belangrijk.

Dit boek had voor Erin Watt’s doen goede diepgang. Het verhaal bouwt zich goed op en er zit ook een bepaalde personage-ontwikkeling in. Bovendien liet het boek me echt nadenken. Mijn god, wat zou ik doen als ik verliefd op Chase werd? Het is een super gecompliceerde setting!

Natuurlijk eindigt One Small Thing á la Erin Watt met regenbogen, glitter konijnen en een zoetsappig einde. Dat is oke, ik stoorde me er niet aan. Het maakt het boek ook ergens wel weer dragelijk.

One Small thing is dus een aanrader, ook voor niet Royal fans!