Alles in nu – Amy Giles

Amy Giles deelt een emotionele klap uit met “Alles is nu’. Het gezin waarin Hadley opgroeit lijkt perfect. Maar niets is wat het lijkt. Hadley is de oudste dochter en wordt mishandeld door haar vader. Ze doet er alles aan om haar zusje ditzelfde lot te besparen. Maar als Hadleys verboden relatie aan het licht komt, wordt het huiselijk geweld nog erger. Totdat er een ongeval gebeurt waardoor alles verandert. En na die dag praat Hadley niet meer over wat is geweest. Het kost haar al genoeg moeite om vrede te krijgen met het nu. “Alles is nu’ is een aangrijpende YA crossover van de talentvolle Amy Giles.

Wauw, wauw, wauw! ‘Insta auteur buyer alarm’! Vanaf nu wil ik álles van deze auteur gewoon meteen lezen. Nogmaals: wauw, wauw, wauw. Amy Giles is net zo goed als Colleen Hoover. Ik ben fan!

Alles is nu is ongekend knap geschreven. Ik heb tijdens het lezen een keer gegoogled of het niet toevallig een autobiografie van de schrijfster was. De emoties die het personage voelt zijn zo intens echt en zo goed doordacht, dat ik het bijna eng vond. Ik heb een paar keer gedacht ‘Natuurlijk! Dat is inderdaad ook zo als je zo denkt! Wat goed dat de schrijfster daar aan denkt!’. Alles is nu gaat diep en worstelt zijn weg naar je hart. Ik was sprakeloos toen ik het boek uitlas.

Ondanks de heftige verhaallijn van dit boek, leest het wel lekker weg. Ik had het boek binnen twee avonden (wel lange avonden met een kleedje, thee en M&M’s) uit. Ik heb zelfs al tandenpoetsend, zittend op de wc-rand dit boek gelezen. Ik. Kon. Het. Gewoon. Niet. Weg. Leggen. De verhaallijn sprak me enorm aan en hield me in zijn greep. Ik vond de ontwikkelingen ijzingwekkend! Naar mate het verhaal vordert krijg je zo’n intens, gruwelijke hekel aan één persoon. Ik kreeg er zelfs hartkloppingen van. Hieraan kon ik ook merken dat het goed geschreven is en dat het verhaal je grijpt: je voelt alle emoties ook in je eigen borst.

Alles is nu is dus een echte aanrader van de zuiverste soort. Fans van Rebecca Yarros, Jojo Moyes, Colleen Hoover en Jennifer L. Armentrout zullen hiervan smullen. Het enige verschil is met Amy Giles dat de seksscene’s niet expliciet zijn beschreven. Ik vind dit boek dus een beetje hangen tussen NA en YA. De verhaallijn is intens, bitterzoet zoals we gewend zijn van goede NA’s, maar het is beschreven als een YA boek. Een goede combi als je het mij vraagt!