Net als in de film – Rachel Winters

Net als in de film is een heerlijke feelgoodroman vol verwijzingen naar wereldberoemde scènes uit de bekendste romcoms. Kun je verliefd worden zoals in een film?

Evie Summers dreigt haar baan kwijt te raken tenzij ze de notoir lastige scenarioschrijver Ezra Chester overhaalt om het script voor een Hollywood-romcom te maken. Het probleem? Hij weigert.
Ze moet hem bewijzen dat je verliefd kunt worden zoals in een film. Anders geen script.

Evie heeft geen keus. Bovendien worden mensen iedere dag verliefd. Het zou toch kunnen? Ze zet het ene na het andere romcom-scenario in scène op zoek naar de Ware.

Dit boek is jummie! Ik heb onwijs genoten van Net als in de film en ik kan dit boek iedereen aanraden die in is voor een lekkere Kerst / Oud en Nieuw read. Het is een echte feel good boek. Ik heb alles gehad: stuiptrekkingen van het lachen, vlinders in mijn buik en ontroering!

Het verhaal is allicht een beetje over de top, maar dat maakt het boek juist charmant. Het is namelijk echt net een romcom op Netflix. Ik genoot met volle teugen. Evie is lachwekkend, aandoenlijk, hilarisch en vooral heel erg gezellig. Er gebeuren dingen die je in het echte leven nooit gebeuren (zoals hilarische, lompe gebeurtenissen), maar in Net als in de film mag dat. Ik vond het heerlijk.

Wat vooral een heel groot pluspunt van dit boek is, is dat ik er echt meerdere malen heel hard om gelachen heb. Ik vond de chemie tussen Evie en Ezra hi-lar-isch. Vooral Evie’s humor is echt geweldig. Ik vond Net als in de film beter dan menig Netflix romcom.

Het plot was romcom-waardig maar ook verrassend. Halverwege het boek heb je natuurlijk wel door waar het naar toe gaat, maar de eerste 1/3 helemaal niet. Dat vond ik ook erg leuk: dit boek laat je echt mee gaan met het verhaal.

Net als in de film is wat mij betreft een must voor onder je boom. Het heeft alle goede ingrediënten: humor, hartjes-ogen-liefde, leuke mannen, een te gek hoofdpersonage en het speelt zich af tijdens Kerst en Oud en Nieuw. Must Christmas read!