The Burning Shadow – Jennifer L. Armentrout

Nadat Evie Luc heeft ontmoet, is haar leven totaal veranderd. Ze is erachter gekomen dat ze niet altijd Evie is geweest, maar ze kan zich hier niets van herinneren. Haar zoektocht naar wie ze is – en was – brengt haar dichter bij Luc, maar ook hij heeft niet overal antwoord op of wil haar dat niet geven. Eén ding weet Evie zeker: ze is verliefd. En niet zo’n beetje ook. Maar houdt Luc ook van haar of denkt hij nog steeds aan het meisje dat zij vroeger was? Ondertussen heerst er grote paniek vanwege een mysterieus griepvirus, waar zelfs mensen aan overlijden. De Luxen worden beschuldigd voor de verspreiding van de ziekte, maar Luc en Evie weten zeker dat de Luxen onschuldig zijn en willen de waarheid achterhalen. Die blijkt nog schokkender dan ze dachten.

The Burning Shadow, deel twee in de Orgin series, is verrassend maar ook een beetje gek. Ik vind dat The Burning Shadow wat betreft verhaal en gebeurtenissen verschilt in smaak met deel 1, The Darkest Star. Dit deel maakt een hele boel duidelijk, maar het is aan de andere kant ook veel heftiger.

Dit boek doet een beetje thrillerachtig aan. Er is veel bloed, veel moord en mysterie. Soms vond ik de beschrijvingen van de ‘gevallenen’ een beetje te veel van het goede. Ik vond het soms ook aardig heftig (lijkschouwen in een YA boek?!) en daardoor raakte ik een beetje de Luxen-vibe kwijt. In de Luxen-serie werd er ook behoorlijk geknald, maar dat was meer tijdens gevechten (oorlogsslachtoffers), maar bij deze serie hangt er een verhaal achter elke moord. Ergens was deze afwisseling wel fijn, maar zoals ik al eerder aangaf, kreeg ik niet echt een Jennifer L. Armentrout-gevoel.

Dat gezegd hebbende: het verhaal is verder tof. Het is is spannend en tegelijkertijd ook bevredigend. Eindelijk hoor je in dit deel wat er nou allemaal aan de hand is. Ik vond dat dat nog aardig lang duurde (Jennifer L. Armentrout maakt je graag langzaam lekker. Suspense!). Ik ben heel benieuwd hoe Jennifer L. Armentrout dit alles gaat rond breien met nog maar één deel in het verschiet: The Brightest Night. Want met de Lux-serie had ze er vijf boeken voor nodig. Nu zijn het er maar drie.

De romantiek tussen Luc en Evie is weer fijn. Ik vind Luc een heerlijk personage (ook al had die eikel niet mijn vriendje moeten zijn. Man, wat een bitch soms!).

The Burning Shadow is wellicht iets anders dan The Darkest Star maar hij is zeker een waardig vervolgdeel en het lezen waard. Ik wacht af op deel 3!