Lady Smoke – Laura Sebastian

Theodosia is ontsnapt uit het paleis waarin de Kaiser haar jarenlang gevangen heeft gehouden. Maar de wrede Kaiser zit nog altijd op háár troon, en nog altijd gaat haar volk gebukt onder zijn heerschappij. Kan een koningin op de vlucht haar volk bevrijden?

Lady Smoke is een waardige opvolger van Ash Princess. Het was al een hele tijd geleden dat ik Ash Princess had gelezen (al 2 jaar terug weer!) dus in eerste instantie kwam ik moeilijk in het verhaal. Het was handiger geweest als Laura een paar mini samenvattingen erin vervlochten had, want ik was écht vergeten dat Soren en Theo iets voor elkaar voelden. Echt super dom, ik weet het, maar ik moest er even inkomen.

Toen ik weer eenmaal in het verhaal zat, was Lady Smoke en leuk YA-avontuur. Vooral het hele huwelijkskandidatengedoe vond ik smullen. Heerlijk al die kerels! Daarnaast vond ik de intrige-gehalte in dit boek ook fijn. Er gebeuren een aantal dingen die ik niet verwacht had.

Toch blijft Lady Smoke voor mij hangen tussen 3,5 ster tot 4 ster. Ik vond het verhaal namelijk tof, maar er zaten wel een aantal dingen in het verhaal die gewoon weg niet konden (vooral op strategisch en realistisch niveau. Bijvoorbeeld ineens een grote boot pakken om te vluchten: dat kan helemaal niet, want het duurt dagen voordat je zo’n boot hebt bevoorraad. Bovendien zeil jij met je vrienden niet zo maar weg met zo’n boot. Je hebt wel een deskundig vaarteam nodig van minstens 20 personen!). En er waren nog een paar van die dingen waarvan ik ging fronsen. Dat vond ik jammer.

Al met al is Lady Smoke een leuke YA, maar geen hoogstaander. Het past qua kwaliteit bij deel 1, dus als je daar fan van bent, dan vind je deel 2 ook tof!