Een Wereld zonder Hemel – Veronica Rossi

9789000343232_download

rating 4,5 vd 5 - Willemijn

Aria heeft haar hele leven doorgebracht in de hermetisch afgesloten stad Rêverie. Nooit is het bij haar opgekomen om deze veilige plek te verlaten, totdat haar moeder wordt vermist. Aria weet dat haar overlevingskansen buiten de stad klein zijn, maar toch gaat ze naar haar opzoek. Tijdens haar tocht ontmoet ze Peregrijn, in haar ogen een Wilde. Peregrijn is ook op zoek naar iemand die hij heeft verloren. Om te overleven zullen ze moeten samenwerken.

Een Wereld zonder Hemel is het eerste deel van de Trilogie van Veronica Rossi. Het eerste boek stond al heel lang op mijn verlanglijstje, maar op de een of andere manier was het een Underdog ten opzichte van mijn andere aangeschafte boeken. Het heeft geen schreeuwerige kaft en er speelt ook geen hype rondom deze boeken. Jammer dat ik het niet eerder heb opgepakt, want ik ben verliefd geworden op deze boeken! Een Wereld zonder Hemel is spannend en intrigerend tegelijk. Aria, het hoofdpersonage, is een echte doorzetter. Ze weet het hart van de lezer te winnen tijdens haar uitzichtloze zoektocht die ze toch standvastig blijft volhouden. Ze neemt je mee vanuit haar veilige wereld naar het wilde buitengebied, wat voor Aria en de lezer totaal onbekend is. Samen ben je gespannen en nieuwsgierig tegelijk!

Een Wereld zonder Hemel past mooi in het rijtje Dystopian Youth Novels zoals De Test, Divergent, Delirium Amoris Trilogie en The Hunger Games. Als je van deze boeken genoten hebt, dan is dit boek zeker een aanrader! Het is net zo’n pageturner. Het is op sommige punten zelfs sterker dan de vorig genoemde boeken. Het verhaal van Aria en Peregrijn heeft een ongelofelijk origineel plot. Veronica Rossi heeft een weergaloos sterke wereld in elkaar gezet. Gevaarlijke weerstormen, mutaties en personages laten je op het puntje van je bed/stoel zitten. Je weet niet waar Rossi naartoe werkt. Dat maakt het spannend en verassend. Als lezer ga je werkelijk mee met de onbekende reis van Aria. Dit sterke en leuke personage is heel realistisch weergegeven. Dat is een van de punten waarmee Een Wereld zonder Hemel zich onderscheidt van de rest: het is een realistisch overlevingsverhaal. Lichamelijke zwakheden en veranderingen krijgen in dit spannende verhaal ook een stem. Dit ontbreekt heel vaak bij andere boeken. De struggle  en de ontwikkelingen van Aria zijn knap verweven in het plot.

Veronica Rossi maakt gebruik van perspectiefwisselingen. Peregrijn en Aria zijn beide aan het woord tijdens het verhaal. Ik snap dat Rossi gekozen heeft voor deze methode. Het verhaal is zo duidelijk en makkelijk te volgen. Ook geeft het de mogelijkheid om het prachtige contrast tussen Aria de ‘Inling’ en Peregrijn de ‘Wildling’ weer te geven. Je leert beide personages en hun werelden kennen. Ik moet daar  wel een kanttekening bij plaatsen. Rossi had meer mystiek en geheimen in het verhaal ontrafeld mogen laten. Het verhaal en iedereens bedoelingen zijn glashelder. Dat is soms jammer, omdat je precies weet wie goed is en wie niet. Ik hoop dat ze in deel 2 en 3 meer de spanning erin houdt door dingen niet te snel prijs te geven.

Dus: geen hype omtrent dit boek, maar naar mijn mening moet die er zeker komen! Heb je een leeg gevoel na het lezen van The Hunger Games? Dan vult dit boek zeker het gat! Of ben je opzoek naar een boek vol liefde, dreiging, spanning en verrassingen? Haal dit boek dan snel in huis! Aria neemt jou mee naar haar wereld zonder hemel en je zult het boek niet meer weg kunnen leggen! – WH

Geïnteresseerd? Bestel Een Wereld zonder Hemel eenvoudig en goedkoop online. Hij is nu maar €12,50! Klik hier.