Angelfall – Susan Ee

Angelfall - Susan Ee

rating 3 vd 5 - Sophie

It’s been six weeks since angels of the apocalypse descended to demolish the modern world. Street gangs rule the day while fear and superstition rule the night. When warrior angels fly away with a helpless little girl, her seventeen-year-old sister Penryn will do anything to get her back.
Anything, including making a deal with an enemy angel.
Raffe is a warrior who lies broken and wingless on the street. After eons of fighting his own battles, he finds himself being rescued from a desperate situation by a half-starved teenage girl.
Traveling through a dark and twisted Northern California, they have only each other to rely on for survival. Together, they journey toward the angels’ stronghold in San Francisco where she’ll risk everything to rescue her sister and he’ll put himself at the mercy of his greatest enemies for the chance to be made whole again.

Angelfall, het eerste deel in de Penryn & the End of Days trilogie, is enorm populair op Goodreads. Met 70.000+ lezers is het boek niet per se opmerkelijk, maar het feit dat 50% van de beoordelingen een 5-sterren beoordeling is daarentegen, is wél heel bijzonder. Het boek scoort maar liefst 4.22 van de 5 sterren in totaal, waardoor mijn verwachtingen torenhoog lagen. Je moet als boek uit goed hout gesneden zijn om die verwachtingen waar te maken, maar dit is bij Angelfall helaas niet gelukt voor mij.

“Verwacht niet dat je lezers meeleven met een karakter dat ze niet kennen,” is een zinssnede die ik een tijdje geleden ben tegengekomen in een boek. Het is inderdaad zo dat een personage wat mij betreft gebombardeerd, gemarteld en verstoten mag worden wanneer ik hem/haar nog niet ken. (Ja, ik ben lichtelijk sadistisch aangelegd 😉 ) Daar word ik dan niet warm of koud van. Susan Ee heeft die regel voor mijn gevoel in de wind geslagen, aangezien zij praktisch de eerste paragraaf van haar boek begint met een gebeurtenis die voor de hoofdpersoon heel ingrijpend en verschrikkelijk was, maar mij eigenlijk nog niks deed.

Met de hoofdpersonages, Penryn en Raffe, had ik hetzelfde probleem als ik bij de personages van The Mortal Instruments heb: ik vind ze strontvervelend, maar toch ook wel weer interessant. Vooral in de laatste 150 bladzijden van het boek begonnen ze mijn aandacht te trekken. (Ik vond de laatste +/- 150 bladzijden overigens überhaupt een stuk beter dan de eerste +/- 150. De karakters zijn dus prettiger, maar ook het verhaal begint eindelijk een kant op te gaan!)

Er zijn scènes waaraan Susan Ee een paar hoofdstukken besteedt, maar waarvan ik aan het einde van boek 1 nog steeds geen flauw idee heb waaróm ze ze toegevoegd heeft. Ik vond ze niet interessant, en ze droegen niet bij aan het plot, dus heb ik me er meerdere keren met heug en meug toe moeten zetten om toch door te blijven lezen. Achteraf ben ik blij dat ik dat heb gedaan, want niet alleen het tempo nam toe, ook het niveau aan fantasie; dingen werden interessanter, beter toegelicht en spannender, waardoor ik op het einde tóch nog lekker weg heb kunnen lezen!

Ik gok zo dat deel twee mij persoonlijk een stuk meer gaat bevallen dan het eerste deel. Willemijn en ik koesteren allebei een gouden regel: als je begint aan een serie, lees hem dan ook af. Misschien moest de schrijver of het verhaal gewoon even op gang komen, en heb je onnodig spannende elementen gemist! Voor nu verkeer ik in dubio of ik jullie Angelfall nou wél, of niet aan moet raden. Aan de ene kant vond ik het persoonlijk niet geweldig (Maar hee, wie ben ik nou? 😉 ) en was het allemaal maar wat traag. Jammer als er zoveel boeken zijn die ik wél graag verslind!
Aan de andere kant heeft het boek een Goodreads beoordeling die mijn mening eigenlijk volkomen nietig maakt. Er zijn maar weinig boeken met zo’n hoge rating, en het verhaal heeft zeker een aardig concept.

Wat gaan jullie doen, een gokje wagen, of toch maar niet? Of hebben jullie dit boek misschien al gelezen? Laat het ons weten, dat vinden we leuk 😉 – SH

Geïnteresseerd? Bestel Angelfall eenvoudig en goedkoop bij the Book Depository!
Paperback

Lees je toch liever in het Nederlands? Bestel Angelfall (Penryn en het einde der dagen) dan hier op Bol.com.

Free Delivery on all Books at the Book Depository