The Geography Of You And Me – Jennifer E. Smith

The Geography Of You And Merating 3,5 vd 5 - Sophie Owen and Lucy are stuck in a lift. As they await help, they start talking… Though brief, the time they spend together leaves a mark. And as their lives take them to Edinburgh and San Francisco, to Prague and to Portland they can’t shake the memory of the time they shared. Postcards cross the globe when they themselves can’t, as Owen and Lucy experience the joy – and pain – of first love. As each makes their separate journey in search of home, they will discover that sometimes it is a person rather than a place that anchors you most in the world.


“Owen and Lucy are stuck in a lift.” Stop right there. Als er íets is dat ik heb geleerd van mijn jarenlange ervaring in het kijken van romantische comedies, is het wel dat er altijd juicy stuff gebeurt als een jongen en een meisje samen opgesloten raken in een lift. Wat mij betreft een voorbode voor een goed verhaal dus! Oké, continue…

Kennen jullie de term #instalove? Dat concept dat mensen vanaf het eerste moment al meteen vurig verlangen naar de ander? Owen en Lucy hadden daar ook ‘last van’. Ik snap dat je in een liefdesverhaal twee verliefde mensen nodig hebt, maar ik vind de weg ernaartoe eigenlijk juist één van de leukste dingen om over te lezen. Van Het Ontstaan van de liefde hoef je in The Geography Of You And Me niet veel te verwachten. De liefde IS er gewoon al na zo’n vijf bladzijden. Het gaat over Het Bestaan van hun relatie, en zo gemakkelijk als de twee verliefd werden, zo moeilijk wordt het hen in het vervolg gemaakt. Ze worden eigenlijk vrijwel meteen van elkaar gescheiden en moeten de lange afstand zien te overbruggen. Hoe ze dat doen? Via postkaarten.

Toen ze de postkaarten begonnen te verzenden, begon ik écht enthousiast te worden. Toen ik zelf 12 jaar was, heb ik via Hyves (oh wauw. Hyves. R+R = back) een jongen leren kennen die fan was van dezelfde artiest als ik. (Drake Bell. Look him up. Z’n oude muziek, niet z’n nieuwe) Net als Owen en Lucy verstuurden wij ook regelmatig brieven en kaarten naar elkaar, dus ik kon me 100% inleven in hun situatie. Het wachten bij de brievenbus, het openrijten van de enveloppen, de glimlach die op je gezicht verschijnt als je de post dan eindelijk leest… 🙂 Misschien trok ik het verhaal zelfs ook wel een beetje naar mezelf toe, maar dat is precies wat ik wil in een contemporary novel: ik wil me kunnen associëren met de hoofdpersonen en de situaties. Qua ontstaan van de liefde scoort The Geography op dit vlak dus een ‘niet geloofwaardig’, qua onderhouden van de chemie krijgt het wat mij betreft een ‘I know right’.

Op de structuur van het boek heb ik ook nog wat aan te merken. Het verhaal is geschreven in de derde persoon enkelvoud, vanuit het perspectief van beurtelings Owen en Lucy. Er staat alleen niet duidelijk aangegeven wanneer wie aan het woord is, en hoewel het niet héél onduidelijk was/voor verwarring zorgde, was het voor mijn gevoel beter geweest als er even kort zou worden aangegeven wie er aan het woord was. Wat ik wél tof vond, was dat het boek is ingedeeld in 5 secties, die elk een stadium markeren van Lucy en Owen’s relatie. Secties laten je toch net iets bewuster nadenken over het verloop van een verhaal, vind ik dan 🙂

The Geography Of You And Me is een vermakelijk, maar ongeloofwaardig boek. Voor mij deed dat dus een beetje afbreuk aan de leeservaring, omdat contemporary in mijn ogen ook plausibel moet zijn in ‘de normale wereld’. Heb jij daar niet zo veel last van, maar heb je gewoon zin in een leuk, aandoenlijk boek met een flink cute-gehalte? Ga dan op reis met Owen en Lucy en verken hun geography! 😉 – SH


Om een exemplaar te scoren hoef je gelukkig niet ver te reizen. Sterker nog; je kan gewoon vanuit je luie stoel bestellen bij bol.com! Dat kan door hier te klikken. Het boek is er ook in het Nederlands, dus voor Duizend Kilometer Tussen Jou En Mij klik je hier!

One thought on “The Geography Of You And Me – Jennifer E. Smith

  1. Ik heb dit boek in januari denk ik gelezen, ik vond het geweldig! Maar de liefde is er inderdaad wel snel, dat geef ik toe. Maar daar stoorde ik me niet aan xxx

Comments are closed.