Boundless – Cynthia Hand

Boundless-HC-Crating 5 vd 5 - Willemijn

The past few years held more surprises than part-angel Clara Gardner ever could have anticipated. Now, with the fallen angel who attacked her watching her every move and the threat of Black Wings looming, Clara knows she must finally fulfill her destiny—a destiny that includes Christian Prescott by her side. But in order to complete her purpose, Clara must first find a way to give up the thing she wants most.. a future with the boy she loves, Tucker Avery.


Kennen jullie dat gevoel? Je staat op een hoge bergentop uit te kijken over de prachtige omgeving. Je drinkt je alles in: de geur, de kleuren, de wind, de bomen, de wolken. Alles is fantastisch en je zenuwen vinden het heerlijk. Een letterlijk ‘top’ moment dus, totdat iemand op je schouder tikt en je ruw uit je trance haalt: “Hey, tijd om te gaan dame.” Ik: “Nee.” “Ja” “Neeee.” “Ja, kom op.” Ik weer: “NEE ROT OP GA WEG LAAT ME MET RUST”. Dat gevoel had ik dus nadat ik Boundless uithad, het boek dichtsloeg en het hele verhaal nog eens in mijn hoofd doornam. En plotseling kwam het besef: Dit is het laatste boek. Dit was het. Doei Tucker. Dag Clara. Toedeledoki Christian. It made me cry.

Er zijn zo veel geweldige boeken in deze wereld. Sommige staan zielig, alleen en afwachtend te verstoffen op een boekenplank. Ik maak bij deze een belofte: Als ik ooit een boek van de Unearthly serie zie staan in een boekenwinkel, verruil ik hem met een ander boek dat op een top-10 plank staat, en zet ‘m op nummer één. Want daar hoort-ie en nergens anders! Boundless lijkt normale pagina’s te hebben, maar ze zijn van goud. Elke pagina heb ik bewonderd en van gehouden. Ik sloeg zuinig de pagina’s om, las extra langzaam, herlas leuke stukjes met Tucker en legde het boek weg als ik merkte dat ik ook maar een klein beetje moe werd. Dit boek was mijn totale toewijding waard. Wat heb ik er van genoten! En o man, wat baal ik ervan dat het over is! Ik zit hier met een dikke pruillip achter de computer mijn recensie te tikken. I wanna go home: en dat is in de Unearthly wereld.

Wat spreekt me nou zo aan in deze serie? De sfeer. Cytnhia Hand krijgt een dikke tien voor het creëren van sferen en gevoelens. Zodra je met haar Wyoming in duikt, ruik je de paarden van Tucker, zit je op het krukje van de schoolkantine naast Clara, en verdrink je in de ogen van Christian. Zelden sta ik zo dicht bij het leven van het hoofdpersonages. Alles wat Clara voelde, voelde ik. We waren samen één. Misschien vinden jullie me sentimenteel, maar ik voel gewoon dat ik een wond op mijn hart heb door het losscheuren van Clara’s wereld.  Just please, give me more. Maar helaas is voor Cynthia Hand deze wereld klaar en komt er niks meer om dit fantastische verhaal te vervolgen. Ik baal. Baal. Baal. En baal.

Ik hoop, bid en veronderstel dat er ooit eens een Nederlandse Uitgeverij zo slim gaat zijn om deze fantastische serie uit te lezen. We hebben gezien dat boeken zoals Twilight, Fallen en Vrees me het ontzettend goed doen. Waarom blijft Unearthly, die daar de hemelse combinatie van is, dan liggen? Ik durf te wedden dat iedereen net zo verliefd wordt op dit verhaal, als ze er eenmaal aan beginnen. Gelukkig kunnen de Engelse lezers gewoon in deze wereld stappen. Dus bij deze: lees je Engels? Please, koop de Unearthly series. (KOM OP! HIJ IS MAAR EEN TIENTJE!) You won’t regret it, I promise!

Boundless koop je spotgoedkoop op Bol.com door hier te klikken.