Pupil – Julie Kagawa

5581018261bf56.52554083rating 4 vd 5 - Willemijn

Een geheim genootschap en een verboden liefde… Lang geleden hebben de drakendoders van de Orde van St.-Joris de draken bijna uitgeroeid. Maar ze zijn er nog steeds, en hun aantal neemt zelfs toe onder de ijzeren heerschappij van Talon. Ember en haar broer Dante zijn jonge draken die voor het eerst worden losgelaten in de mensenmaatschappij. Eén zomer lang mogen ze als gewone tieners van hun relatieve vrijheid genieten vóór Talon beslist over hun toekomst. Broer en zus vermaken zich uitstekend met vrienden aan het strand, maar vooral de opstandige Ember wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Een van haar nieuwe vrienden is de knappe, serieuze Garret, van wie ze zeer menselijke kriebels in haar buik krijgt. Wat ze niet weet, is dat Garret is opgevoed met maar één doel: hij moet draken die zich verborgen houden tussen de mensen opsporen en vernietigen…


Sommige boeken wil je wel hebben omdat bijvoorbeeld de cover mooi is. Sommige boeken móét je gewoon hebben, zo erg, dat je het boek al 100x in je bestel mandje gedaan hebt op bol.com, maar nog steeds niet heb besteld vanwege geld of 30 andere to-be-read boeken. Andere boeken wil je weer zó graag hebben dat je de week voor de publicatie datum er gewoon buikpijn van hebt. Er zijn ook boeken die. perse. nu. nu. nu. in. je. boekenkast. moet. ja. nu. nu. nu. Zo erg, dat je bijna in je broek pist van opwinding als je iedere keer wat hoort vallen op de deurmat en huilt als het de televisiegids blijkt te zijn, of je hond, of het bestelde boek van je moeder. Bij dit boek, Pupil van Julie Kagawa, is dit allemaal van toepassing. Zelfs nog erger: ik droomde zelfs van dit boek voordat ik het had gehaald! PUPIL HEEFT ZO’N ALLEMACHTIG MOOIE COVER! <3<3 Julie kagawa is een van mijn lievelingsschrijfsters. Ik houd van haar en van al haar boeken. The Iron Fey serie heb ik van A tot Z gelezen, en Blood of Eden trilogie heb ik verslonden. Geen enkel boek valt tegen. Ik heb ze allemaal beoordeeld met 4 sterren en hoger. Fantastisch dus, al die boeken van de Fantasty Koningin Julie Kagawa. Dus, na eerst drie kwartier knuffelen (en ja, ik heb het boek de hele dag met me mee genomen terwijl ik er niet eens in las. (Ik heb ‘m zelfs mee genomen naar de supermarkt, gewoon omdat ik ‘m niet kon laten liggen!) ) wilde ik er gaan beginnen in dit pracht boek. Ik had mega, mega, mega, mega hoge verwachtingen. Ik had gewoon medelijden met Julie Kagawa. Als je zo veel mooie boeken schrijft, worden je lezers verwend en vooral heel erg kritisch als je iets minder presteert. Ik betrapte me er zelf ook op. Maar desalniettemin: Pupil is geweldig en doet absoluut niet onder aan al haar andere boeken!

Pupil heeft een langzame opbouw en weinig spanning. Laat je hierdoor niet afschrikken, want het doet echt niks af aan het verhaal of de aantrekkelijkheid ervan. De bloed vloeiende spanning die we van Julie gewend zijn, komt in Pupil niet heel erg aan te pas. Het verhaal begint rustig en sfeervol: ik heb enorm genoten van de heerlijke vakantie gevoelens die door mijn buik huppelden toen ik het verhaal las. Kagawa is een meester in het creëren van een mooie, stabiele en geloofwaardige wereld. Hoe snel, en hoe sterk Julie Kagawa een magische wereld opbouwt is bizar! Ember en Dante hebben dieprood haar en groene ogen. Mijn vriend heeft dit ook, dus ik vroeg aan hem heel plagerig “Ben jij soms ook stiekem een draak?” Hij antwoordde vet geheimzinnig (voor de grap natuurlijk) : “Ik zeg je een ding, schatje: Misschien wel…’ Ik kreeg helemaal een bibber over m’nlijf. Dát is wat Julie Kagawa met je doet: ze laat je geloven dat haar wereld echt is. Echt echt. Je gaat nadenken of het werkelijk zou kunnen. Je gaat fantaseren en dagdromen. Héérlijk. Er zijn maar weinig boeken die deze langwerkende magie hebben. Het plot was niet ijzersterk, maar dat komt vooral doordat Pupil echt een ‘introductie’ boek is voor de vervolg delen. Het bouwt de wereld op voor de rest van de saga. Ik ben ontzettend benieuwd hoe het verder gaat, en ik voorzie onwijze awesomeness met deze serie. Julie Kagawa geeft ons weer een heerlijke mix aan gecompliceerde, wispelturige, dynamische personages: hieraan kun je gewoon zien dat de Talon saga heel veel meer in petto heeft.

Is Pupil beter dan de Blood of Eden trilogie? Nee, gelijk! Is Pupil beter dan The Iron Fey-series? Nee, de serie van Julie’s magische elfen blijft nu nog mijn favoriet. Maar Pupil is pas boek 1 van een serie van vijf, dus er komt nog heel veel meer moois aan! En wie weet wint deze serie het uiteindelijk toch. Ik kan in ieder geval niet wachten op Rebel dit najaar uitkomt! #OMG

Koop bij bol.com

Comments are closed.