Twilight Jubileum Editie: Leven en Dood – Stephanie Meyer

9789000341887_downloadrating 4 vd 5 - Willemijn

Vier de tiende verjaardag van Twilight! Deze speciale jubileumeditie bevat naast het oorspronkelijke boek van Stephenie Meyer een verrassende, herschreven versie van Twilight:Leven en dood. Deze prachtig vormgegeven jubileumeditie is een ‘omkeerboek’ van ruim zevenhonderd pagina’s, gebonden met stofomslag. Lezers zullen vanuit een nieuw perspectief opnieuw geraakt worden door het iconische liefdesverhaal van Bella en Edward. Twilight heeft miljoenen lezers betoverd sinds verschijning in 2005 en het verleidelijke en spannende verhaal is een moderne klassieker geworden binnen de huidige Young Adult-literatuur en liet lezers verlangen naar meer. In de diverse uitvoeringen was het boek een #1 New York Times bestseller en een #1 USA Today Bestseller. Het boek werd geselecteerd als NPR Best Ever Teen Novel, New York Times Editor’s Choice en een van de TIME Magazines Best 100 Young Adult Books of All Time. De Twilight Saga, die naast Twilight bestaat uit Nieuwe maan,Eclips, Morgenrood, Het korte tweede leven van Bree Tanner en Twilight Saga – het officiële geïllustreerde boek, heeft wereldwijd meer dan 155 miljoen exemplaren verkocht.


adorable-amazing-black-and-white-book-Favim.com-1126294

Ooo, yeah! Dit plaatje kennen jullie vast! Waarom laat ik dit plaatje zien? Nou, je hebt van die boeken die gewoon echt als drugs fungeren. Je vindt het gewoon lekker om naar ze te kijken, je bent verslaafd aan zijn geur, je wordt euforisch als je de kaft streelt en je zucht bevredigend als je ‘m uit hebt: drugs dus. Dat was Twilight Jubileum Editie : Leven en Dood echt voor mij. Man, ik heb staan gillen als een klein kind toen ik ‘m uitpakte. Helaas kon ik er die dag niet meteen in beginnen (want: tentamens) maar ik heb het boek wel serieus naast mijn laptop gelegd zodat ik er af en toe naar kon kijken. Ik kreeg er gewoon heerlijke kriebels van in m’n buik!

Uitgeverij Unieboek heeft het allemachtig goed verborgen weten te houden he? Een paar dagen voor de release verkondigen ze ineens dat er een juweeltje in de winkel komt! Namelijk, Stephanie Meyer heeft ter ere van het tienjarig jubileum van Twilight ‘herschreven’. De Engelse term die Meyer er voor gebruikt is ‘re-imagined’. Dat vind ik er wat beter bijpassen, aangezien je bij ‘herschrijven’ denkt aan foutjes uit je verhaal halen en kleine dingen aanpassen. Maar nee dus, dat is Leven en Dood absoluut niet. Ik zal jullie vertellen wat het wel is.

Een must-have. Want, elke Twilight-fan moet ‘m gewoon in huis hebben (nee, ga nu niet het geen geld smoesje gebruiken! Desnoods steel je ‘m! *just kidding*). Leven en Dood geeft jou een stortvloed aan heerlijke nostalgische gevoelens. O man, heerlijk! Ik moest weer aan de allereerste keer denken dat ik aan de boeken begon. Ik herinnerde me ineens dat ik met mama naar de Twilight film ben geweest, omdat geen een van mijn vriendinnen mee wilde. Ik herinnerde me dat Nieuwe Maan het eerste boek was wat ik bij bol.com bestelde en dat ik de bestelling super spannend vond. Ik herinnerde me dat ik een verhitte discussie heb gehad in de  gymzalen tijdens de middelbare school, omdat een van mijn korfbalgenootjes Twilight ‘focking vage shit’ noemde. Opeens herinnerde ik me weer alles. Het zorgde ervoor dat de wereld van Twilight weer helemaal opnieuw in mijn systeem terecht kwam. Ik kreeg ineens door dat ik Jacob gemist had en dat ik heerlijk kan lachen om Mike. En was ik ook al weer team Jacob of team Edward?

Een verhaal opzich. Misschien hebben jullie al gehoord dat er in Leven en Dood sprake is van een genderswitch. Bella is dus Beau, Edward Edythe, Emmet Eleanor (Ik moest daar ZO HARD OM LACHEN) en Jacob Jules. Het gaat echt alleen om een geslachtswisseling, dus Beau heeft de eigenschappen van Belle. Het enige verschil is dat hij een ding extra heeft in zijn broek *gniffel gniffel*. Nu verwacht je dat dit geen spannende dingen oplevert. Dat dacht ik eerst ook. Verliefd zijn is voor iedereen hetzelfde. Dus of Bella nu Beau is of Beau Belle, het verhaal verandert er niet van. Maar dat is wél gebeurd. Dat is een van de redenen waarom ik Leven en Dood oprecht 4 sterren heb gegeven. Het verhaal is echt leuk en anders. Oke, oke, heel veel dingen zijn hetzelfde, maar het balletje rolt anders. Het is moeilijk om tijdens het leesproces Edythe (de vrouwelijke Edward dus) niet aan te zien voor Bella die een vampier is. Ik heb al wat fan-art gezien waar je een sukkelige Edward ziet en een roodharige, vrouwelijke vampier Bella. Dat klopt dus niet, want Bella is juist die sukkelige Beau. Snap je me nog? Haha! De ROLLEN zijn niet omgedraaid, maar alleen het GESLACHT. Eleanor is dus net zo sterk als Emmet en Bella is net zo’n slungel als Beau. Ik schrijf het wat warrig op, maar het is echt heel erg leuk. De plottwist en het einde van het verhaal verschilt ENORM van het origineel. Dus houd je vast.. (Ppst.. ik wil wel even een kanttekening maken: Zijn hier Jacob fans? Die moet ik helaas teleurstellen. Jules (Jacob dus) komt echt minimaal aan bod in Leven en Dood. Ontzettend jammer, want ik vind hem/haar juist een van de leukste personages. Maar helaas, het is niet anders..)

Een pareltje. Ja, ja, neem dit schatje nou gewoon in huis! Het staat ZO TOF in je boekenkast en ik heb ‘m al meerdere keren geknuffeld (hij knuffelt heerlijk). Heb je zin in een heerlijke nieuwe Twilight flow en heb je al je Twilight vrienden gemist? DAN IS DIT JE MOMENT. Het boek kost maar €20 en daar krijg je een vet mooie hardcover voor en 700+ bladzijdes vol met Twilight. Wat wil men nog meer? Ik ga in ieder geval nu de cover weer kussen en aankomende vrijdag heb ik met mijn zussen een Twilight marathon gepland! Wil jij ook mee doen met deze heerlijke drugslike flow?

Koop bij bol.com