Hof van doorns en rozen – Sarah J. Maas

9200000051759419

rating 5 vd 5 - Willemijn

 

Eeh, hallo zeg, jij sexy boek! Wat ben jij een ongelofelijk lekker ding! Everybody, meet mijn nieuwe verslaving: Hof van doorns en rozen. Ik blijf gewoon naar dit prachtige boek kijken. FullSizeRenderWisten jullie dat hier ook een onwijs mooie boekenlegger bij te krijgen is (zie foto)? Best of YA is zo tof dat ze zulke dingen erbij maken. Die boekenleggers van De Selectie zijn ook al zo mooi.

Maar goed, dit boek hebben jullie vast meerdere keren voorbij zien komen op internet. Iedereen is (beetje) fan van dit boek. Ik heb nog geen negatieve recensie gevonden. Tja, dit boek is ook gewoon geweldig. Ik ben ook onwijs fan van Sarah J. Maas, dus ik had ook niets anders van haar verwacht. Al het gras is eigenlijk al een beetje voor me weggemaaid. Ik heb ook vrij weinig toe te voegen aan het feit dat dit boek gewoon geweldig is en alle aandacht verdient.

In dit boek gebeurt ontzettend veel: actie, mysterie en vooral romantiek. Phoe, dit boek is zó sexy. Ik vind Tamlin en Feyre echt een magisch stel. Hun chemie is betoverend. Ik kan niks anders dan ontzettend jaloers zijn op die twee. Veel bloggers vonden het begin van dit boek matig (of niet zo geweldig), maar ik vind het juist heel tof. Het begint gewoon al meteen stoer en ik wist meteen dat Feyre en ik het met elkaar konden vinden (tenminste ik met haar dan haha). Maas weet haar personages ontzettend echt neer te zetten. Ik heb het idee dat ik alle personages zo tegen kan komen in het bos als ik mijn hond uitlaat (Please Rhysand, kom je me eens een bezoekje brengen?). De laatste 300 bladzijdes vond ik echt waanzinnig: fantasy op zijn best! Ik krijg kriebels van alle dingen die er gebeuren. Bepaalde scene’s zijn zo krachtig dat ze nu nog steeds na gonzen in mijn botten.

Waarom moet je dit boek lezen? Omdat dit boek een mustread is voor elke Young Adult-liefhebber en het is een pareltje in fantasyland. Maas laat je even alles vergeten en haar verhaal is immens: passie, liefde, geheimen en actie. Krachtige personages en heerlijke (en verschrikkelijke) gebeurtenissen. Maas maakt haar handen vuil aan pittige dingen en is niet bang voor een beetje lugubere dingen. Realistisch én waanzinnig. Ik zeg: kopen, kopen, kopen! One of my favorites!

Koop bij bol.com