Marionet – Aimée Carter

9200000041138403.jpg

rating 4 vd 5 - Willemijn

Een schamele III. Meer heeft Kitty niet weten te scoren bij het geschiktheidsexamen. Met een III in haar nek getatoeëerd is ze gedoemd om de rest van haar leven in armoede te slijten – ver van alles wat ze kent, en een eeuwigheid verwijderd van haar grote liefde, Benjy. Totaal onverwacht krijgt Kitty de kans een VII te worden, de hoogste rang die er is! Helaas staat daar wel iets tegenover. Ze moet in de huid kruipen van Lila Hart, die kort daarvoor op raadselachtige wijze is verongelukt. Zo wordt ze de inzet van een levensgevaarlijk spel. Gevangen in een web van leugens en manipulatie komt Kitty voor een moeilijke keuze te staan: kiest ze voor overleven of durft ze haar nieuwe identiteit in te zetten voor de rebellen die bezig zijn met een opstand?


 

‘The Blackcoat Rebellion’ – dat klinkt gewoon al spannend. Spannend was Marionet, deel 1 van deze serie, absoluut! Marionet heeft me aangenaam verrast. Ik had nog niet eerder een boek gelezen van Aimée Carter, dus deze schrijfster was mij totaal onbekend. Zodra ik de eerste paar bladzijdes had gelezen, wist ik al meteen dat dit boek en ik een match waren. Ik heb dit boek, ongelogen, in één dag uitgelezen. Ja, ik was een beetje verslaafd.

Marionet heeft een heerlijk tempo en bevat een lekker portie actie. Je leest het boek heerlijk weg. Ik heb zelfs dit boek gelezen terwijl ik krieltjes en runderslavinken aan het bakken was, haha (ging prima!).Ik kon het niet wegleggen. Ik merkte dat zodra ik het boek weglegde, het boek nog verder spookte in mijn hoofd en dat is een goed teken. Mijn vriend moest vreselijk lachen, omdat ik het boek overal mee naar toe sleepte: van de bank, naar mijn bed bed, in de auto, bij het gasstel, naar de wc, op de stoel en weer terug. Ik kon het boek niet loslaten. Ook al vond ik dat het verhaal Marionet soms wat onwaarschijnlijk uit de hoeken kwam (ik had vooral moeite met het een-familie-moordt-elkaar-uit-maar-eten-‘s avonds- gezellig-aan-tafel-met-zijn-allen-ding), maar het boek had me toch in zijn greep. Het had dezelfde verslavende air als The Selection en The Jewel, maar Marionet is veel spannender. Het einde was één grote chaos en ik zat op het puntje van mijn stoel. Carter heeft Marionet volgestopt met leuke kleine plottwist en slimme trucjes – daar houd ik van. Carter heeft een intelligent verhaal geschreven met dikke kwaliteit en een lekkere spannende saus er overheen gegoten. Eetsmakelijk!

Jij vindt dit verhaal leuk als je genoten hebt van  The Jewel, The Selection en De Fixer: glitter en glamour, spannende intriges, verraad, leuke jongens en rebellie – Marionet has it all!

Ik wil nu heel graag De Godinnentest lezen, omdat dit me zo goed bevallen is! Wat vonden jullie van die serie?
Bekijk op bol.com

One thought on “Marionet – Aimée Carter

Comments are closed.