‘Tis the Season Book TAG

Underrated YA books! (1).png

Het is (bijna) winter! Vind jij dit een leuk seizoen? Ik wel. Dat heeft voornamelijk een reden: boeken en kaarsen. Dit seizoen leent zich perfect voor deze combi.Het is lekker vroeg donker waardoor je sneller op de bank kruipt met een kop thee, goed boek en een kaarsje voor je. I luf it. Melissa van Melissa’s bookword  tagde me voor ‘Tis the season book tag! In deze tag beantwoord ik een aantal winterachtige vragen in relatie tot boeken.

 

~*~
Do you have a favorite winter read?

Nope, eigenlijk niet! Ik ben sowieso niet echt een herlezer, dus ik heb geen vaste prik of iets dergelijks. Als ik per se een boek zou moeten kiezen zou ik dan toch gaan voor Harry Potter denk ik. Ik vind deze boeken iets magisch hebben dat goed bij de winter past. Een warm haardvuur, een kleedje op je schoot én Harry Potter. That’s the deal.

 

 

~*~
Find a book with a blue cover!

Foto 06-12-16 22 56 48.jpg

Ik sprong een gat in de lucht toen ik deze opdracht zag, want yes! – nu kan ik mijn recente aanwinst showen! Ik heb een jaar geleden de hardback editie van Graceling gekocht en kwam er meteen achter dat de andere delen overal uitverkocht waren. Ik was dus intens verdrietig, want ik wilde deze boeken super graag hebben. Wonder boven wonder verkocht een meisje via internet ineens het derde deel Bitterblue! Mijn god, wat was ik blij! Ik ben dus reuze trots dat ik dit schatje nu kan laten zien aan jullie! Blue and pretty!

~*~
Find a book you’d use as the star on top of the christmas tree!

foto-06-12-16-22-56-39

Het  verhaal van The Chaos of Stars vond ik minder, maar de cover is absoluut prachtig. Dit boek zou ik zo te sier kunnen zetten. Ik ben verliefd op de kleurstelling blauw en goud, dus ik werd direct verliefd op dit boek. Het gaat trouwens over Egyptische mythologie, dus als je daarin geinteresseerd bent is dit wellicht een aanrader voor jou! (verwacht alleen geen literair hoogstandje)

~*~
Pick one fictional place that would be perfect for a winter vacation!

foto-06-12-16-22-57-17

Daar hoefde ik niet lang overna te denken: The Iron Fey realm natuurlijk! En dan met name het Winterrijk. Ik heb ontzettend van deze serie genoten, vooral omdat de worldbuilding zo mooi is. Ik kan me zo voor de geest halen hoe Megan met Ash door winterwonderlijke landschappen liep. Ik zie het sneeuw gewoon nog steeds schitteren!

~*~
Pick one fictional character you’d take with you on your winter Vacation!

foto-06-12-16-22-56-23

Haha, hier hoefde ik ook niet lang overna te denken. Ik dacht ‘Mmh, wie zou mij mogen opwarmen in een winterlandschap als ik het koud heb?’ RYDER NATUURLIJK! My sexy ass fucking Dark Lord Fae! Deze ongeloofelijk sexy en hete serie bezorgt je een hoge bloeddruk en stomende handjes. Ideaal dus voor je wintervakantie! Geen handschoenen en winterjassen meer nodig haha!

~*~
Name one book on your wishlist this year

17564519.jpgI

k had dit jaar heel graag het boek Walk on earth a Stranger willen hebben, maar helaas is dat niet gelukt! Ik had ‘m gevraagd voor Sinterklaas, maar mijn familie weigert mij een boek te geven (Dat is stom, zeggen ze!). Ik wil dit boek mega graag in hardback. In 2017 komt deel 2 uit. Wellicht dat ik ze dan in een klap koop zodat ik lekker kan doorlezen!

 

 

~*~
Your favorite holiday drink, treat and movie

Zoethout thee, chocola en Love actually. Alle drie zijn lekker zoet en warm! Dik genieten op de bank!

 

 

~*~
Spread the holiday cheer!

Dit waren mijn antwoorden! Ik ben heel erg benieuwd wat Bianca van Bibi_B00ks ons te vertellen heeft over haar favoriete momenten van dit seizoen. Bij dezen tag ik jou, Bianca 🙂

 

 

 

 

Bekijk bovenstaande boeken op bol.com:
Bekijk op bol.com