Sweek

“Lees, schrijf en deel verhalen. Over de hele wereld. Gratis!”

Sweek – misschien ben je al lid of heb je er weleens van gehoord. Sweek is een open platform dat iedereen en overal ter wereld in staat stelt verhalen te lezen, te schrijven en te delen. In dit artikel zal ik dit fantastische platform bespreken. In eerste instantie was ik wat argwanend tegenover dit platform, maar nu ik mezelf heb aangemeld ben ik enthousiast. Wie, wat, waar? Je leest het hier!

 

Wat is Sweek?

Ben jij gek op Wattpad? Dan vind jij Sweek helemaal fantastisch. Sweek brengt lezen en schrijven naar de smartphone – het apparaat dat je altijd bij je hebt. Sweek heeft een iOS en Android app (klik op de links om ze te downloaden!) zodat je overal je favoriete verhalen kunt lezen of publiceren. Sweek is dus een online platform dat twee kanten op werkt: je kunt er verhalen lezen, maar je kunt ook jouw eigen verhaal delen. Het is gemakkelijk, snel én helemaal gratis. Op Sweek kun je bekende auteurs vinden (zoals Jen Minkman. Haar volledige boeken kun je daar lezen), maar ook onbekende schrijvers. Bovendien is Sweek interactief: je ontvangt notificaties wanneer nieuwe hoofdstukken gepubliceerd zijn en je kunt jouw mening en feedback delen. Je hoeft niet bang te zijn voor je databundel: zorg gewoon dat je een verhaal opslaat als je WiFi hebt, zodat je het verhaal offline verder kan lezen.

Sweek is dus interessant voor wie graag nieuwe dingen leest, maar ook zeker voor degene die graag schrijft. Je kan zien wie je verhaal volgt en het is mogelijk om reacties op je verhaal te krijgen. Met Sweek kun je gemakkelijk schrijven en publiceren op je smartphone, tablet of computer. Het kan net het steuntje in je rug zijn die je nodig hebt om je meesterwerk te schrijven!

 

 

Zo ziet mijn startscherm eruit

Mijn ervaring

Je bent maar echt één klik verwijderd van jouw Sweek ervaring! Je kunt super makkelijk en super snel inloggen via Facebook. Ideaal! Het koste me niet eens 10 seconden om te registreren. Super chill. Het grootste pluspunt van Sweek vind ik de klassieker die ook (gratis !!) beschikbaar zijn. Ik heb altijd al eens de boeken van Charles Dickens, Charlotte Brontë en Oscar Wild willen lezen. Ik sprong op toen ik zag dat Alice in wonderland van Lewis Caroll beschikbaar was. Joepie! Je kunt ook je taal instellen, zodat je ook Engelse boeken kunt lezen. Door de balk ‘genre’s’ kun je makkelijk naar Young Adult verhalen zoeken. Super fijn. Je kunt heel makkelijk zien hoe populair een boek is.

Registreer nu meteen door hier te klikken!

De schrijfwedstrijd en het promotiemateriaal van Sweek

Sweek organiseert een schrijfwedstrijd! Op de website kan je hier genoeg informatie over vinden (klik hier). De schrijfwedstrijd wordt gepromoot met de hashtag #SWEEKLOVE en heeft als thema ‘Geheime liefde ‘ en ‘Onvolmaakte liefde’. De prijzen die ze gaan weggeven zijn echt te gek. De winnaar ontvangt een cadeaukaart ter waarde van €100! Whoehoe! Om mee te doen moet je je verhaal publiceren op Sweek. Ik zou zeggen: ga aan de slag! Slijp je pen en pak je kans!

Ter promotie heb ik een te gekke goodiebag van Sweek mogen ontvangen. Ik werd hier echt heel erg blij van. Benieuwd wat ik heb gekregen? Kijk dan gauw verder! 🙂

 

Het notitieblok – Dit was één van mijn favoriete items. Ik zeg altijd maar: je hebt nooit genoeg notitieboekjes. Ik spaar ze eigenlijk. Het meeste promotiemateriaal vind ik altijd heel erg reclame-achtig, maar dit notitieblokje is erg mooi. De tagline ‘Stories never end’ vind ik super gaaf. Het is ook een luxe notitieblokje, want het heeft een elastiek en een opbergvakje achterin. Handig voor bonnetjes enzo.

 

Een totebag – Totebags kun je ook nooit te weinig hebben! Ik vind het jammer dat hier alleen het logo opstaat en geen quote ofzo. Ik denk dat ik dit tasje niet vaak ga gebruiken, maar wie weet!

 

 

Stickers– Hoera, ik word blij van stickers! Ik weet nog niet zo goed waar ik ze op ga plakken, maar ik vind vast wel een plekje!

 


Kaarten – Deze kaarten vind ik echt super, super, super mooi! Wauw! Ik heb ze als versiering in mijn boekenkast gezet. De galaxy variant is mijn favoriet!

 

Powerbank – Dit was sowieso mijn favoriete item! Mijn eigen powerbank was ik namelijk net verloren (laten liggen in de trein #stom). Op deze powerbank staat weer de tagline ‘Stories never end’ en dat vind ik echt super cool. Je kunt ‘m gemakkelijk opladen via de computer. Deze powerbank is echt super handig, want nu heb je nooit meer te weinig batterij om al je verhalen op Sweek te lezen!

 

 

Sweek, hartelijk bedankt voor de fantastische goodiebag!

Ga jij meedoen aan de schrijfwedstrijd?