Koningin – Aimée Carter

Nadat Kitty en de Blackcoat-rebellen met succes een opstand in de gruwelijke gevangenis Elders hebben geleid, willen ze nog maar één ding: ook de rest van het land bevrijden. Om dit voor elkaar te krijgen moeten ze zien te bewijzen dat de dictator Daxton Hart niet is wie hij lijkt te zijn, maar een regelrechte bedrieger… Is het echter de moeite waard als ze hiermee levens in gevaar brengt, niet in de laatse plaats dat van de jongen die al zo lang belangrijk voor haar is?


 

 

 

Heb jij deze serie nog niet in huis? Dan is het slotdeel van deze serie, Koningin, nóg een extra reden waarom je dat wél moet doen! Ik vind Koningin by far het beste deel van deze serie. Het had alles dat een goed YA boek moet hebben: een hopeloze romance, veel actie en stevige plottwists. Marionet en Gevangene vond ik soms iets voorspelbaar, maar Koningin blaast al je vooroordelen omver. Ik heb dit boek binnen twee dagen uitgelezen- zo’n lekkere read is het! Koningin was het heerlijke slotdeel waar ik zo op hoopte.

 

 

 

 

Een hopeloze liefde dus: ik kan daar intens van smullen. Kitty Doe (het hoofdpersonage) is bedekt met een dramasaus – heerlijk! De romance die door de drie boeken heen goed wordt opgebouwd, neemt in dit deel een hele sterke wending. Vooral karakter-ontwikkeling-technisch vond ik het erg sterk. Ik zag ‘m niet aankomen, maar toen Kitty het uitlegde, kon ik niet anders dan het met haar eens zijn. Ik houd daar wel van. Kitty is lekker eigenwijs en sleurt je mee door haar verhaal.

 

 

 

 

Ik heb drie keer zó hard gegromd door dit boek. Mijn vriend moest op een gegeven moment heel erg om mij lachen omdat ik eens gilde: ‘Wel verdomme klootzak, ben je nog steeds niet dood?!’. Ik vond Koningin met name het sterkste deel omdat het 1) onvoorspelbaar is 2) er ontzettend veel spanning in zit en 3) het verhaal sterk blijft door denderen. Ik dacht een aantal keren dat ik rustig mijn spieren kon ontspannen, maar dan sloeg je de bladzijde om en dan was er weer iets aan de hand. Het verhaal zakte geen minuut in, daarom is Koningin echt een page-turner. Voordat ik het wist zat ik op bladzijde 100 en toen 200, 300 – en toen was-ie ineens uit!

 

 

 

Koningin is dus terecht de koningin van deze serie! Ik vond het einde fantastisch. Ik kreeg kippenvel toen een bepaald personage ‘Schaakmat’ fluisterde. Het schaakspel-idee loopt door de hele serie heen, dus dit statement vond ik de kers op de slagroomtaart. Door deze serie heb ik ontzettend zin gekregen om haar andere boeken, De Godinnentest-trilogie, ook te lezen. Aimée Carter’s boeken zijn spannend, maar tegelijkertijd ontspannend. Ik vind dat om van te smullen (vooral na zo’n zwaar boek als A court of mist and fury of Daughter of Smoke and bone)!

 

 

 

 

Koop bij bol.com