Alice in Zombieland – Gena Showalter

Als iemand tegen Alice had gezegd dat haar hele leven binnen een seconde totaal zou veranderen, dan zou ze hard hebben gelachen. Toch was er niet meer voor nodig. Eén seconde. Eén keer met je ogen knipperen, één keer ademhalen, één hartslag, en alles wat ze kende, iedereen van wie ze hield, was verdwenen. Haar vader had gelijk. De monsters bestaan echt. En nu is ze haar hele familie kwijt. Zogenaamd door een auto-ongeluk, maar zij weet wel beter. De zombies hebben haar ouders en zusje vermoord. En hun moordlust kent geen grenzen. Om uit handen te blijven van die griezels, moet Alice leren hoe ze tegen ze moet vechten. En hiervoor moet ze haar leven toevertrouwen aan de grootste bad boy van school, Cole Holland…


Gena Showalter zal te gast zijn bij YALFest 2017 – hét Young Adult evenement wat over een maand al weer plaats vindt! De tijd vliegt echt! Het is nu dus de tijd om alle boeken van alle aanwezige auteurs te gaan lezen. Heb jij daar ook al stress van? In het artikel Prepare for YALFest  dat ik een tijdje terug heb geschreven, leg ik mijn plannen hiervoor uit én de geniale read-a-long die YALFest zelf heeft georganiseerd. Alice in Zombieland heb ik gelezen tijdens één van de read-a-longs! Samen met Isabelle van Belle’s book Adventure ben ik eveneens gaan buddyreaden. Via Whatsapp hebben we elkaar op de hoogte gehouden van ons leesproces. Alice in Zombieland las ik in 3 dagen uit – dat getuigt van een boek dat lekker snel wegleest!

Toen ik hoorde dat HarperCollins The White Rabbit Chronicles opnieuw gingen uitgeven in paperback editie werd ik heel erg blij. Deze boeken zijn maar €10,- per stuk. Echt een koopje! Alice in Zombieland stond letterlijk al jaren op mijn TBR. Ik durfde het steeds niet aan. Zombies? Slijm? Donkere nachten? Ik was bang dat ik er een te groot mietje voor was. Ik vind het heerlijk om af en toe uit mijn comfortzone te stappen, dus ik besloot toch dit boek, ondanks mijn angsten, te gaan lezen. Ik kwam zonder geestelijke kleerscheuren (ondanks alle zombies) het verhaal uit: het boek is helemaal niet eng! Heb jij deze boeken nog niet gelezen omdat je dezelfde angsten hebt als ik? Laat je niet tegenhouden. Eerlijk gezegd vond ik de zombies eerder lachverwerkend dan angstaanjagend. Had ik het liever andersom gehad? Nee, want hierdoor is Alice in Zombieland een luchtige read geworden. Ik ben best wel een schijtlijster wat betreft enge boeken, dus dit boek was een aangename kennismaker met de ‘darkside’. Ondanks dat de zombies maf zijn, is het boek wel heel erg spannend. Mijn ogen vlogen een aantal keren over de bladzijdes omdat ik voor jan en alleman vreesde.

Verwacht van dit boek geen hoogstandje wat betreft plot of iets dergelijks. Alice in Zombieland is een leuk boek voor tussendoor, maar zeker geen killer boek wat betreft verhaal. Het doet een beetje aan als Twilight door de High School setting en als Witheet door het vechten tegen het kwaad en de stoere bad boy in het verhaal. Ik kon echt genieten van Alice en haar puberperikelen en haar razende hormonen. Heerlijk! Het boek heeft een prettig leesbare toon: het had iets sarcastisch in zich wat ik wel leuk vond. Kat en Frosty kunnen zo heerlijk kibbelen. Ik heb een aantal keren hardop moeten lachen door Kat (zij is echt mijn lievelingspersonage!). Alice in Zombieland doet je zeker niet versteld staan, maar het is desondanks vermakelijk. Ik vond het leuk om eens uit mijn comfortzone te stappen en iets te lezen over zombies. Alice in Zombieland is in die zin uniek: ik ken (nog) geen ander boek dat daarover gaat.  Als je Alice in Zombieland graag wilt lezen voor de Alice in Wonderland parallellen wens ik je succes: ik vond het heel moeilijk om er een paar te ontdekken! Ik weet haast zeker dat Kat Cheshire moet voorstellen, maar verder kwam ik niet. Wellicht komt dat nog in de vervolgdelen (die ik zeker weten binnenkort ga lezen!). Ik ben heel benieuwd!

Ga je naar YALFest? Zorg dan dat je alle drie de boeken voor maar een €10,- per stuk aangeschaft hebt! Super goedkoop, en zeg nou zelf: je wilt Gena Showalter toch niet onder ogen komen zonder haar het hemd van het lijf te vragen over Cole? *wiebelt met wenkbrauwen*

Koop bij bol.com

One thought on “Alice in Zombieland – Gena Showalter

Comments are closed.