Het officiële De Kronieken van de Onderwereld Kleurboek

De wereld van Cassandra Clares Kronieken van de Onderwereld komt tot leven in dit prachtige kleurboek. Van de heilige hallen in het Instituut in New York tot de glinsterende, glazen gebouwen van Alicante en van de diepten van de Stad van Beenderen tot de bossen van het elfenvolk… De 45 originele zwart-wit-tekeningen van Cassandra Jean worden begeleid door de mooiste tekstfragmenten en verbeelden nooit eerder geïllustreerde scènes uit Kronieken van de Onderwereld.


Jep, ik heb een nieuwe verslaving! Voor de allereerste keer heb ik gekleurd in een officieel kleurboek van een serie en ik vond het fan-tas-tisch! Ik had het kleurboek van Throne of Glass  al in huis, maar ik durfde steeds niet te beginnen. Ik ben namelijk helemaal niet creatief en ik vind mijn kleurplaten meestal oerlelijk. Met Het officiële De Kronieken van de Onderwereld Kleurboek moest ik echter wel, want ik heb dit boek ter recensie gehad. Voor het optimaal beoordelen van een kleurboek moet je het natuurlijk gekleurd hebben (duhu), dus ik zette mij over mijn angst en ik begon gewoon. Ik ben heel blij dat ik die stap heb genomen, want wat is het leuk! Ik heb voor deze recensie veel foto’s gemaakt, dus ontdek zelf dat dit kleurboek gewoon de bom is!

Nu begrijp ik dat het helemaal niet gaat om wel of niet mooi kleuren met zo’n kleurboek – nee, het gaat om de lol! Vergeet dus al die prachtige tutorials die je gezien hebt op Youtube. Die perfecte kleuroverlopingen en geniale tonen ga je toch nooit realiseren met normale kleurtjes. Het gaat er om dat je in de wereld van het kleurboek duikt! Ik vind dit kleurboek vooral heel gaaf omdat het een bijzondere dimensie gaf aan De kronieken van de Onderwereld zelf. De wereld nam ineens vaste vormen aan door dit kleurboek. Illustrator Cassandra Jean heeft deze kleurplaten gemaakt en ik vind ze prachtig. Jace en Alex zijn heel sexy getekend, en Clare heeft ze echt als Clare weten neer te zetten. Cassandra Jean illustreerde eerder ook De Kronieken van Bane dus haar kennen we al.

Elke kleurplaat wordt vergezeld door een bijpassende, mooie quote uit één van de zes De kronieken van de onderwereld-reeks. Ik heb de kleurplaten van Stad van Hemelse Vlammen nog niet gekleurd, want ik moet dat boek nog lezen, dus deze heb ik bewust overgeslagen. De kleurplaten zijn makkelijk in te kleuren. Bovendien heeft Cassandra Jean je de ruimte gegeven om zelf kleine details of andere dingen toe te voegen. Wat je leuk vindt!

Vooral de gezichten vind ik erg mooi. Zodra je Clary een kleurtje geeft, gaat ze echt leven. Iedere keer als ik een kleurplaat af had, kreeg ik weer zin om aan een nieuwe te beginnen. Ik was ongeveer 1,5 uur bezig met één kleurplaat. Een leuke avondbesteding dus!

Er zijn nog ontzettend veel kleurplaten die ik nog moet inkleuren. Ik heb er nu zes ingekleurd. Dit kleurboek heeft er 45! En ze zijn allemaal stuk voor stuk zó mooi! De kleurplaat van Malec bewaar ik voor het laatst haha.

Ik vind dat dit kleurboek in de kast van elke TMI-fan moet! Ook al vind je kleuren niet leuk, het is alsnog heel gaaf om naar al die fan art te kijken (ik ben echt gek op fan art). Cassandra Jean heeft de kleurplaten kleurvriendelijk gemaakt voor mensen die net zoals ik niet zo creatief zijn. Voor de echte kunstenaar én de amateur is dit kleurboek geschikt. Het is gewoon heel leuk om zelf kleur te geven aan de TMI wereld (en om steeds Alec van die prachtige blauwe ogen te geven haha). Ik ben nog lang niet klaar met dit leuke kleurboek. Iedere keer als ik weer een kleurplaat af heb, zal ik het op Instagram zetten! 🙂

Heb jij ‘m al in huis?

 

Koop bij bol.com