Piper Perish – Kayla Cagan

Scholier Piper Perish is geobsedeerd door kunst, Andy Warhol en New York City. Haar motto is: ‘Wat zou Andy doen?’ Piper en haar twee beste vrienden – Etsy-handelaar Kit en Pipers designervriendje Enzo – kunnen niet wachten tot ze Houston kunnen verlaten. Ze hebben een pact gesloten samen naar de NYC art scene te gaan na hun eindexamen, maar hun ‘fifteen minutes of fame’ klappen al in elkaar voor ze begonnen zijn.


Piper Perish was zó veel leuker dan ik in eerste instantie gedacht had! Toen ik dit boek dichtsloeg hield ik een vrolijk gevoel in mijn buik over. Piper Perish is verfrissend en ontzettend komisch. Het hoofdpersonage Piper is alles wat ik niet ben: creatief, gek, modebewust en explosief. Ik vond dit boek vooral door haar heerlijke persoonlijkheid erg leuk. Een aantal keren zat ik met toegeknepen ogen te lezen wat de dolle Piper nu weer ging doen. Dit boek was echt een uitstapje.

Normaal gesproken lees ik geen Contemporary. Het is eigenlijk niet mijn ding. Ik mis al vrij gauw de elfjes en de woeste oorlogen en dergelijke. Toch wilde ik Piper Perish erg graag lezen omdat het boek me vooral heel grappig leek. En dat is het ook! Ik vond vooral Enzo hilarisch. Piper en Enzo doen dingen die ik nooit in mijn hoofd zou halen. Dit boek bracht mij weer terug naar een kriebelige puberteit en ik vond dat een leuke afwisseling in vergelijking met wat ik normaal lees. Kayla Cagan schrijft lekker vlot: je vliegt door het boek heen! Het plot van dit boek is niet geniaal, maar het is wel sterk genoeg. Het boek eindigt alleen wel erg abrupt. Ik heb het idee dat er nog een deel 2 aankomt. Je wilt gewoon meer lezen over Piper en haar komische leven. Cagan schrijft het verhaal zo dat je Piper echt in je hart bent gaan sluiten. Ze is erg innemend.

Ik ben helemaal niet creatief, maar alsnog vond ik het kunstzinnige element in dit boek leuk. Als jij dus denkt: ‘Meh, ‘kunstzinnig’ trekt mij niet zo!’, laat je daar dan niet door leiden. Het boek gaat niet alleen maar over kunst (gelukkig maar). Het gaat vooral om een grappig meisje dat grote dromen heeft en te maken krijgt met (hilarische) tegenslagen. Heb je zin in een grappig, low minded leuk boek? Dan is Piper Perish jouw boek!

Koop bij bol.com