Vrouwe Middernacht – Cassandra Clare

Vijf jaar na de gebeurtenissen in Stad van Hemelse Vlammen is Emma Carstairs niet langer een rouwend meisje, maar een jonge vrouw die vastberaden is te ontdekken wie haar ouders heeft vermoord. Samen met haar parabatai, Julian Blackthorn, patrouilleert ze door de straten van Los Angeles, waar ze een demonisch complot onderzoeken. Dit is Emma’s kans om wraak te nemen en antwoorden te vinden. Wie heeft haar ouders werkelijk vermoord? En waarom verbiedt de wet van schaduwjagers liefde tussen parabatai?


Nadat ik Stad van Hemelse Vlammen had gelezen smachtte ik naar Vrouwe Middernacht. Ik had het geluk dat ik Stad van Hemelse Vlammen pas deze maand las, zodat ik meteen in de net vertaalde Vrouwe Middernacht kon beginnen. Het verhaal van Vrouwe Middernacht wordt namelijk al verwerkt in Stad van Hemelse Vlammen en ik vind de wijze waarop dat gebeurt echt geniaal. Ik werd ontzettend benieuwd naar Emma en Julian. Ik ben blij dat boekenvriendinnetjes op mijn hart drukte éérst Stad van Hemelse Vlammen te lezen en dan pas Vrouwe Middernacht. Als jij beide boeken nog moet lezen, raad ik je dat ook aan. Met deze volgorde komt het verhaal het meest tot zijn recht!

 

 

 

 

Emma en Julian kennen we dus al uit Stad van Hemelse Vlammen, alleen waren ze daar veel jonger. Ik had toen al meteen door dat Emma en ik een match waren. Emma is stoer, sterk en slim. Ik vind haar temperament heerlijk. Julian is haar perfecte tegenhanger en ik ben een beetje verliefd op hem geworden. Julian is stil, maar krachtig en evenwichtig. Ik vind hen het leukste Schaduwjagerduo ooit. Ik heb enorm van Vrouwe Middernacht genoten en dat had met name te maken met de dynamiek tussen deze twee personen. Ze zijn soms ietwat melo-dramatisch, maar dat vond ik juist heerlijk. Cassandra Clare weet romantische liefde op een prachtige manier te omschrijven. Je gaat er haast van kwijlen. Het boek is bijna 700 pagina’s dik, maar dat heb je echt niet in de gaten. Het verhaal bouwt zich goed op en Emma en Julian nemen je overal mee naar toe. Elke pagina was boeiend en ik heb me geen moment verveeld.

 

 

De manier waarop andere personages uit de Schaduwjagers-serie ook voorkomen vond ik geweldig. Ik ga niet vertellen wie er precies langs komen in verband met spoilers, maar je gaat nog een paar oude en hele oude bekenden tegenkomen. Alle boeken van Cassandra Clare lopen naadloos in elkaar over en ik vind dat ontzettend knap. Alles klopt gewoon! Het maakt de hele wereld bovendien heel echt: het zou me niks verbazen als er ineens op het nieuws wordt gezegd dat er demonen in Los Angeles zijn gespot. Ik zal dan meteen roepen om Julian en Emma!

Een echte aanrader dus weer. Cassandra Clare blijft mij boeien met haar Schaduwjagerswereld. Ik kan niet wachten op Lord of Shadows (die waarschijnlijk Heer van de schaduwen of iets gaat heten). Ik hoop dat dat boek weer lekker dik is zodat ik ongegeneerd kan genieten!

 

Koop bij bol.com

One thought on “Vrouwe Middernacht – Cassandra Clare

Comments are closed.