TBR voor juli

 

Laten we eens gek doen: ik ga proberen deze maand 8 boeken te lezen! Dat is voor mij drie boeken meer dan gebruikelijk, maar ik heb nu ook meer leestijd. Mijn scriptie is ingeleverd en mijn stage is afgerond. Ik werk nog wel gewoon, maar ik ga extra leestijd vrij maken. We zitten al op 6 juni, dus dit artikel komt een beetje laat, maar dat kwam omdat ik wachtte op het arriveren van Midnight Jewel.  Ik had dat boek al 1,5 week geleden besteld, maar de verzending duurde erg lang. Hij kwam een uurtje geleden binnen dus toen heb ik meteen mijn fototoestel gepakt om eindelijk de foto’s te maken voor dit artikel. Ik ben al begonnen met drie van de acht boeken. Dus we zijn al lekker op weg!

 

Mijn hele TBR-pile voor juli!

 

A Gathering of Shadows – V.E. Schwab

Kell is plagued by his guilt. Restless, and having given up smuggling, he is visited by dreams of ominous magical events, waking only to think of Lila. As Red London prepares for the Element Games – an extravagant international competition of magic – a certain pirate ship draws closer. But another London is coming back to life, a shadow that was gone in the night reappears in the morning. Black London has risen again – and so to keep magic’s balance, another London must fall.

Als je deze week mijn Instagram en Instagram Stories hebt gevolgd weet je onderhand hoeveel liefde ik heb voor deze serie. A Gathering of Shadows is deel 2 van de A Darker Shade of Magic-series en ik ben er helemaal gek van. Ik was eigenlijk bezig in Walk on Earth a Strangermaar toen dit boek op de mat viel liet ik alles uit mijn handen vallen en begon ik meteen te lezen. Het is zo verslavend! Ik ga binnenkort een artikel over deze serie schrijven, so stay tuned! Je mag deze serie namelijk echt, echt, echt niet missen!

 

Walk on Earth a Stranger – Rae Carson

Lee Westfall has a secret. She can sense the presence of gold in the world around her. Veins deep beneath the earth, pebbles in the river, nuggets dug up from the forest floor. The buzz of gold means warmth and life and home—until everything is ripped away by a man who wants to control her. Left with nothing, Lee disguises herself as a boy and takes to the trail across the country. Gold was discovered in California, and where else could such a magical girl find herself, find safety?

Ik was eigenlijk in dit boek bezig toen A Gathering of Shadows binnenkwam, dus toen moest Walk on Earth a Stranger helaas even wijken. Ik heb de eerste 150 pagina’s al gelezen en ik vond het betoverend. Ik heb eigenlijk weinig reviews over deze serie gelezen, maar ik vermoed dat dit boek erg tof gaat zijn. Ben je net zoals ik gek op reizen door onbekende landen? Dan is dit boek echt een aanrader. Lee reist door Amerika op zoek naar goud.

 

Losgelaten  – M.G. Reyes

Schandaal, roddels, liefde… en moord. En niemand om de rotzooi op te ruimen. Zes tieners gaan om uiteenlopende redenen samen in een luxe strandhuis aan Venice Beach wonen. Zonder bemoeizuchtige ouders of andere volwassenen. De bad boy, het brave meisje, de diva, de ritselaar, de rockbitch en de hacker. Maar hoe verschillend ze ook zijn, één ding hebben ze in ieder geval gemeen: ze hebben allemaal zo hun geheimen… Niet iedereen is wie hij lijkt te zijn. Een van hen is getuige geweest van een moord, een van hen zou een moordenaar kunnen zijn en een van hen bespioneert de anderen… Vrijheid heeft altijd een prijs Let’s get party, is hun motto, maar als een van hen wordt gearresteerd, komt ieders vrijheid op het spel te staan. De waarheid komt altijd uit. Hoe ver is iedereen bereid te gaan om zijn geheim te bewaren?

Na het lezen van Duizend Hoog ben ik erachter gekomen dat ik boeken vol schandalen, moord en liefde af en toe heerlijk vind! Dit boek staat al een eeuwigheid op mijn TBR, dus ik vond dat Losgelaten nu écht eens gelezen moest worden. Ik ben heel erg benieuwd naar dit boek. Zodra ik ‘m uit heb verschijnt er een recensie.

 

De kronieken van Bane – Cassandra Clare e.a.

Elf korte verhalen over het leven van Magnus Bane, de mysterieuze en flamboyante hoofdpersoon uit Kronieken van de Onderwereld en De Helse Creaties. Lees alles over zijn tumultueuze liefdesaffaires, uitbundige feestgedrag, exotische reisjes en zijn bijzondere verhouding ten opzichte van alle partijen die de Kronieken van de Onderwereld en de Helse Creatiesbevolken. Hierna heeft Magnus geen geheimen meer!

Iedereen die de boeken van Cassandra gelezen heeft weet: na een poosje ga je de boeken gewoon missen! Ik heb vorige maand Vrouwe Middernacht gelezen (lees de recensie hier) en ik mis de wereld nu al! De Kronieken van Bane is al een tijdje uit. Ik vind Magnus een heel intrigerend personage dus ik verwacht veel van dit boek.

 

Dreams of Gods and Monsters- Laini Taylor

By way of a staggering deception, Karou has taken control of the chimaera rebellion and is intent on steering its course away from dead-end vengeance. The future rests on her, if there can even be a future for the chimaera in war-ravaged Eretz.Common enemy, common cause.When Jael’s brutal seraph army trespasses into the human world, the unthinkable becomes essential, and Karou and Akiva must ally their enemy armies against the threat. It is a twisted version of their long-ago dream, and they begin to hope that it might forge a way forward for their people.And, perhaps, for themselves. Toward a new way of living, and maybe even love.But there are bigger threats than Jael in the offing. A vicious queen is hunting Akiva, and, in the skies of Eretz … something is happening. Massive stains are spreading like bruises from horizon to horizon; the great winged stormhunters are gathering as if summoned, ceaselessly circling, and a deep sense of wrong pervades the world.What power can bruise the sky From the streets of Rome to the caves of the Kirin and beyond, humans, chimaera and seraphim will fight, strive, love, and die in an epic theater that transcends good and evil, right and wrong, friend and enemy. 

Ik  moet serieus nog maar 100 bladzijdes van dit boek haha! Ik vind deze serie, Daughter of Smoke and Bone, waanzinnig goed, maar op de een of andere manier vind ik het geen boeken om in één ruk uit te lezen. Laini Taylor schrijft pure magie. Haar schrijfstijl is waanzinnig, maar soms is het te veel en te uitgebreid om allemaal kort te verwerken. Ik ben dus al sinds 2 april met dit boek bezig. Ik lees iedere keer een klein stukje en geniet dan intens. Ik heb met mezelf afgesproken dat het boek deze maand wel uit moet. Het duurt nu al drie maanden!

 

Één van ons liegt – Karen McManus

Een van ons liegt van Karen McManus Vier studenten, vier geheimen, één moord
De zeventienjarige Simon Kelleher heeft Bayview Highs beruchte roddel-app ontwikkeld. Hij kondigt groots aan dat hij sappige nieuwe verhalen over vier populaire medescholieren gaat onthullen. Maar dan sterft hij onverwacht voor hun neus.
Bronwyn, Cooper, Addy en Nate – het brein, de atleet, de prinses en de crimineel van de school – zijn het onderwerp van Simons roddels en veranderen in verdachten zodra bekend wordt dat zijn dood geen ongeluk was.
Wie is er te vertrouwen? Wie van hen is schuldig? Ieder van hen heeft iets te verberen. Ieder van hen zou het gedaan kunnen hebben, om te voorkomen dat de roddels op de app onthuld zouden worden. En een van hen liegt. 

Zei iemand daar roddels en moord? Count me in! Ik heb heel veel over dit boek gehoord en ben er erg benieuwd naar. Het schijnt complete mindfuck te zijn. Zodra ik het boek uit heb, recenseer ik ‘m 🙂

 

De vergiftigde gave – Melinda Salisbury

Twylla is uitverkoren. Ze is niet van koninklijken bloede, maar de goden hebben haar gezegend met een bijzondere gave. Hierdoor zal ze later de prins huwen en met hem heersen over het koninkrijk Lormere. Maar voorlopig beschouwt Twylla haar gave vooral als een vloek: door dageraadschade te drinken wordt haar huid giftig. Zo kan ze landgenoten die van verraad beschuldigd worden met een simpele aanraking om het leven brengen. Twylla beseft dat ze geen vrije keus heeft en het werktuig is van de goden en de koningin. Bovendien raakt ze zonder het te beseffen verstrikt in een web van intriges.

Volgens meerdere bloggers is dit boek een must voor alle Fantasy-liefhebbers, dus dan moet ik het boek zéker lezen. Van dit boek zal ook zeker een recensie verschijnen!

 

Midnight Jewel – Richelle Mead

In the second installment of the bestselling Glittering Court series, Mead goes beyond the glamour, delving into the dark underbelly of their world through the eyes of one girl who dares to fight for her freedom. Mira is given the chance to escape again and join the Glittering Court. But hatches a different plan entirely–one that, if exposed, could get her hanged in the highest court of Adoria.

Sorry Uitgeverij Young & Awesome Books: ik vond The Glittering Court te leuk om een freaking heel jaar te moeten wachten op deel 2 (mijn recensie van deel 1 lees je hier). De vertaling van Midnight Jewel verschijnt namelijk pas ZOMER 2018 !!!! Meh, zo lang kan ik écht niet wachten. Dit boek belande dus vandaag op mijn deurmat en ik ga ‘m deze maand dus al meteen lezen. The Glittering Court was namelijk zo intens genieten *zwijmelt en mompelt ‘Cedric’ *

 

 

 

Dat is mijn TBR voor juli! Welke boeken ga jij lezen deze maand?

 

Koop bij bol.com