Mijn totebag verzameling [deel 1]

 

Ik ben waanzinnig totebag verslaafd. Niet een klein beetje – nee, echt heel erg. Zodra ik mijn handen op een totebag kan leggen doe ik het. Ik houd de webshop van bijvoorbeeld Blossom books nauwlettend in de gaten om te kijken of ze nieuwe totebags uitgeven. Ik. Moet. Ze. Gewoon. Allemaal. Hebben. Het is niet dat ik de totebags alleen wil hebben voor de heb. Ik gebruik ze namelijk fervent. Ik ben een echte totebag-carrier, zogezegd. Met winkelen, met boodschappen doen, met de hond uitlaten, naar werk of een tripje naar de bieb: ik heb altijd een totebag bij me. Ik weet dat veel van jullie net zoals ik gek zijn op totebags, daarom vind ik het leuk om de komende weken iedere keer een stukje van mijn verzameling te laten zien! Ik vermeld waar ik ze vandaan heb en wat ik er wel of niet mooi aan vindt. Kijk je mee?

 

De totebags van deze keer:

 

 

Blossom books totebag

We beginnen meteen met mijn meest gedragen totebag ooit. Mijn verzameling begon eigenlijk bij deze totebag. 1,5 jaar geleden zag ik ‘m voorbij komen op Instagram en ik vroeg aan Reza van Readwatchoravoid of deze totebag bij hem in de plaatselijke winkel lag. Bij mij in de buurt heb je namelijk geen grote boekhandels en Blossom Books had toen nog geen webshop. Reza kocht ‘m voor me en stuurde ‘m op. Deze totebag is niet meer te verkrijgen. Wellicht heeft een boekhandel hem toevallig nog liggen, maar hij is officieel uitverkocht. Ik vind dat jammer, want ik had graag een nieuwe gekocht. Deze tas is echt helemaal vies, geel, verkreukeld en versleten door mijn vele gebruik.

 

The Hunger Games totebag

Deze totebag heeft Best of YA geproduceerd. Emmy van Zonenmaan.net heeft de illustratie verzorgd. Ik vind de quote heel tof, maar de totebag vind ik verder niet mooi. Ik gebruik ‘m ook nooit. Dat komt ten eerste omdat de afbeelding niet goed op de rand is geplaatst: de staart van de vogel ontbreekt en daardoor is er een lelijke onbedrukte balk onderaan de totebag. Bovendien kom ik er niet uit hoe de vogel nou vliegt: hij kijkt naar links, maar zijn poten zitten rechts, terwijl de vleugels weer omhoog wijzen. Mijn hoofd vindt het een irritante hersenkraker, dus ik kijk liever niet naar deze afbeelding. Ik heb gemerkt dat veel meer mensen dit hebben. De vogel is dus niet geslaagd!

 

Allegiant totebag

Deze totebag kreeg ik tijdens het Veronica Roth event van Best of YA books! Het is officieel movie-merchandise, maar dat maakt mij niet uit! Ik heb deze totebag in het begin vaak gebruikt, maar nu niet meer aangezien ik ‘m nu een beetje simpel vind. Bovendien hebben de Divergent films nu een nare nasmaak omdat het laatste deel nooit meer komt.

 

Voorkant

Achterkant

Clavis totebag

Deze totebag zat in een Celebrate books box! Ik weet even niet meer welke, maar volgens mij ergens rond vorig jaar zomer. Ik vind het jammer dat deze totebag zo groot het Clavis-logo erop heeft staan. Het is daardoor meer een reclame totebag geworden. Daardoor draag ik deze ook minder. Deze totebag is niet los te koop!

 

Rode Letters totebag

Deze geweldige totebag zat in het goodiepakket dat je voor €5.00 kon kopen om de uitgave van Zilveren zicht van Anne Bishop te financieren. Ik vind deze totebag erg mooi, maar ik gebruik deze totebag niet omdat hij echt heel erg dun is. Zoals je al ziet op de foto is het labeltje in de binnenkant gewoon vanaf de buitenkant te zien: zo dun is de stof. Ik ben daarom bang dat hij snel zal slijten.

 

Dit waren vijf totebags uit mijn verzameling van meer dan 30! Volgende week post ik weer een set. Welke totebag vond jij het leukst?