PS. Ik hou nog steeds van je – Jenny Han

Lara Jean had niet verwacht écht verliefd te worden op Peter. Zij en Peter deden maar alsof. Tot nu dan. Het wordt allemaal nog verwarrender als een andere jongen uit haar verleden terugkeert, en daarmee ook haar gevoelens voor hem. Kan iemand verliefd zijn op twee jongens?
PS Ik hou nog steeds van je is het vervolg op het feel good-liefdesverhaal Aan alle jongens van wie ik hield, en toont eerste liefde door de ogen van de onvergetelijke Lara Jean.


 

Een suikerspin boek, zo noemde ik Aan alle jongens van wie ik hield, het eerste deel in deze serie over Lara Jean (lees mijn recensie hier). Ik had dus hoge verwachtingen van PS. Ik hou nog steeds van je en gelukkig zijn deze verwachtingen helemaal waargemaakt! Laat ik als allereerste zeggen dat ik het totaal niet eens ben met de mensen die zeggen dat Jenny Han na deel 1 had moeten stoppen met Peter en Lara Jean. Oke, ik ben het ermee eens dat ze het romantische plot onnodig uitspreid over alle boeken, maar haar heerlijke schrijfstijl en zwijmelende gebeurtenissen compenseren dat voor de volle 100%. Ik geef toe: PS. Ik hou nog steeds van je is geen snel boek of vol actie, maar dat is juist heerlijk! Ik genoot van elke vlinder en van elke zoete seconde. Dit boek is echt een heerlijke read!

 

Jenny Han doet iets magisch tijdens het leesproces: je vergeet je omgeving, je gaat helemaal op in het boek en je voelt elke emotie van Lara Jean in je lijf. Lara Jean is aandoenlijk en zo’n ontzettend lief (maar ook naïef) meisje. Ik had haar heel graag als zus(je) willen hebben. Zo’n lekkere droomkop met grote fantasieën en creatieve vingers! Ik geniet van haar gedachten, haar opmerkingen en haar acties. Haar lach werkt aanstekelijk en haar liefde voor jongens is besmettelijk. Het maakt niet uit wie de jongen is, als Lara Jean ‘m leuk vindt houd ik ook meteen van hem. Je neemt haar emoties één op één over en je dompelt daardoor onder in een heerlijk puber verhaal.

 

Het verhaal was niet vlot, maar lekker rustig met de nodige hoeveelheid heerlijke romantiek. PS. Ik hou nog steeds van je is hét boek als tussendoortje bij je spannende fantasy thrillers (ik had bijvoorbeeld net Tower of Dawn uit van Sarah J. Maas. Dan is dit boek een heerlijke tussen-read). Het derde deel, Veel liefs, Lara Jean is net verschenen en dit boek heb ik meteen hoog op mijn TBR gelegd. Ik hoop ‘m deze maand nog te lezen, want ik mis Lara Jean en Peter nu al!

 

 

 

 

Koop bij bol.com