Vogelvrij – Sebastien de Castell

Wanneer je bent geboren als Jan’Tep en bijna 16 wordt, kan je er maar beter op voorbereid zijn om te bewijzen dat je een echte magiër bent. Dat… of een wonder moet onderweg zijn. Maar Kellen rekent op geen van beiden. Hij weet dat hij iets achter de hand moet hebben om niet in volkomen diskrediet te raken bij de Jan’Tep gemeenschap. Dus wanneer Argosi, een zwerver met drie pakken spelkaarten, in het dorp aankomt weet hij dat hij geen andere keuze heeft dan haar hulp te accepteren…


 

Fan van De Nieuweling of Half Zwart? Zoek dan niet langer naar een boek, want dit is dan echt jouw nieuwe schatje! Toen Vogelvrij bij mij op de deurmat viel, had ik meteen door dat dit boek en ik een dikke match waren: een prachtige cover, geweldige hardback, magie, een hilarische ‘knul’, mysterieuze meid en een verdrukte samenleving – die combinatie is gewoon puur goud! En dat blijkt! Ik kan iedereen – middle-grade, YA-liefhebber, Fantasy-lezer, wie dan ook – dit boek aanraden. Het is grappig, vlot geschreven, spannend en bovenal hi-lar-isch.

 

 

Vogelvrij heeft mij meerdere keren hardop laten lachen, en dat heeft met name met twee personen te maken: Ferius en Kellen. Kellen is het hoofdpersonage van deze serie en ik vind hem ontzettend grappig. Eigenlijk is zijn situatie helemaal niet om te lachen (hij is namelijk bijna 16 en moet zijn magie-eindexamen afleggen, maar zijn magie is verzwakt), maar zijn blik op bepaalde dingen laat je proesten. Zo brandt hij halverwege het boek zijn borstkas door een vuuraanval en daar reageert hij op door te zeggen: ‘Aan de pijn kon ik al voelen hoe lang het nu zal duren voordat ik borsthaar krijg’.  Ik vind zijn opmerkingen, zoals deze, zo droog. Het maakt het boek een genot om te lezen.

 

 

 

Waarom ik begon met Half Zwart en De Nieuweling: Vogelvrij heeft wat weg van Half Zwart omdat Nathan ook de zoon is van een hoge magiër en ze beide met vreemde toverkracht te maken krijgen. Bovendien lijken Nathan en Kellen wel een beetje op elkaar: jonge jongens met een zweem van heerlijk sarcasme. Fans van De Nieuweling gaan dit boek sowieso geweldig vinden omdat Fletcher net zo praktisch denkt al Kellen, en ook hij met nieuwe toverkracht in aanraking komt. Bovendien hebben beide jongens iets gemeen (kijk even naar allebei de covers en let op de schouder!).

 

Een aanrader dus! Ik heb eigenlijk nog geen negatieve recensie over dit boek gelezen, dus je hebt geen redenen om niet meteen in dit boek te beginnen!

 

 

Koop bij bol.com

2 thoughts on “Vogelvrij – Sebastien de Castell

Comments are closed.