Mystery Blogger Award

 

Ik werd door Melissasbookworld getagd voor de Mystery Blogger Award! Ik houd van tags, dus dank je wel, Melis! Okoto Enigma is de bedenker van deze tag en stuurde hem de wereld in. Het idee van deze tag is simpel: je vertelt drie dingen over jezelf en beantwoord vervolgens de vragen die degene die je getagd heeft, bedacht heeft. Zo leer je mensen in de boekcommunity goed kennen! Super leuk toch?

 

De regels van deze tag:

 • Laat het logo van deze tag zien
 • Tag de bedenker van deze tag
 • Benoem degene die je getagd heeft (met link!)
 • Vertel drie dingen over jezelf
 • Nomineer 10-20 mensen (dat gaat mij echt niet lukken, maar goed)
 • Vraag je genomineerden vijf grappige vragen
 • Deel een link van je beste posts

Drie weetjes over mij

 1. Vandaag deed ik ongeveer eenzelfde tag op Instagram, dus ik probeer nu drie andere dingen over mij te vertellen. De eerste is iets wat mij heel erg karakteriseert: ik schrijf alles (van boodschappenlijstjes, tot lievelingsmuziek en films to watch) op in een boek. Ik doe dit al jaren. Toen ik op het VWO zat merkte ik dat ik ‘s avonds niet lekker kon slapen als ik dingen niet op schreef, dus ik pakte gewoon simpele notitieboekjes en begon alles neer te pennen. Vooral tijdens de universiteit begon ik mijn dagen tot in het uur in te plannen, omdat ik dingen anders vergat (zoals iemand feliciteren, of de tandarts, of die ene boodschap die je al een week echt moet halen). Dat heeft mij heel veel rust gegeven! Ik ben ook super blij met de BuJo-hype op dit moment. Je zult ook wel begrijpen dat ik hier volop aan mee doe!
 2. Ik ben gek op smaakjesthee! Als ik een onbekende smaak zie staan in een schattig boutique’je neem ik ‘m mee. Ik heb heel wat (gore) theesmaken al geprobeerd en ik vind het geweldig. Ik ben verliefd op gember thee, vooral Gember gruis (die thee haal je bijvoorbeeld in Duitsland).
 3. Ik kan écht niet tegen mensen die ‘s ochtends vroeg tegen mij beginnen te kletsen. Tot 9.00 wil ik mezelf omwikkelen in rust. Een collega die dus om 8.00 uur meteen een spoedje komt vertellen, kan ik wel wurgen. Mijn hoofd is dan gewoon echt niet wakker. Laat me even, ik moet gewoon echt opstarten!

 

Vijf vragen die Melissa aan mij stelde

 1. Wat vind je het leukste aan (boek)bloggen?
  Ik hield vroeger al als klein meisje een ‘leeslijst’ bij in een klein boekje waar ik al mijn gelezen boeken in opschreef en ze beoordeelde. Ik deed dat voornamelijk omdat ik het leuk vond om over boeken te praten, maar ik niemand had om erover te praten. Dus schreef ik het maar op. Vandaag de dag heb ik dat nog steeds: ik vind het leuk om te discussiëren en na te denken over boeken. Als ik een boek uit heb leg ik ‘m altijd even weg en ga ik met mezelf in gesprek. Wat vond ik er leuk aan? Waarom? Wat vond ik minder en hoezo? Op deze manier maak ik de werelden in de boeken mij eigen, en dat vind ik heel erg leuk. Ik ben graag bezig met boeken. Ik ben ook werkzaam als marketeer voor boeken bij ImageBooks en Uitgeverij Unieboek. Boeken is gewoon mijn eerste interesse in het leven, en daar schrijf ik graag over.
 2.  Welke hobby’s heb je naast het lezen en het bloggen?
  Ik mountainbike met mijn vriend elke zaterdag (tenminste dat proberen we haha). Ik ben heel graag in het bos en wandel graag. Voorheen had ik een vriendinnetje, Sarah (een bruine labrador) die mij altijd gezelschap hield, maar helaas is ze nu verhuisd, dus ik kom nu veel minder vaak in het bos. Ik moet dat echt weer gaan oppakken!
 3. Wat is je favoriete boekverfilming en waarom?
  The Chronicles of Narnia: Prince Caspian! Ik heb dat boek letterlijk 8 keer gelezen in afwachting tot de film en ik had een app op mijn telefoon die de dagen tot de release van de film aftelden. Ik was echt obsessed. Vooral door Ben Barnes die Prince Caspian speelde. Mijn verwachtingen waren dus toren hoog van deze film en zijn helemaal waargemaakt! De film is prachtig en best wel letterlijk van het boek overgenomen. Dus ik had niets te klagen.
 4. Heb jij pet peeves (dingen die je heel irritant vindt)?
  Ja! Ik vind het heeeeeeeeel vervelend als mensen mij aanraken als ze naast me zitten tijdens een college/vergadering/concert. Van die dijen of ellebogen die elkaar raken… brrrr.. Mijn hartslag gaat meteen naar 180 van de agressie. Wat ik ook heel irritant vind zijn mensen die op mijn bed gaan zitten als ik mijn boekenkast laat zien. Alsof mijn bed publiek terrein is! Ga met je kont uit mijn kussens alsjeblieft!
 5. Hoe schik jij je boeken?
  Op hardcover/paperback en hoogte!

 

Mijn beste posts: 

 

 

Ik heb ervoor gekozen om mijn meest enthousiaste recensies te delen:

 1. Hof van Mist en Woede – Sarah J. Maas
 2. Vuur en as – Saba Tahir
 3. Tower of Dawn – Sarah J. Maas

 

 

 

Ik nomineer: 

Geen 10-20 hoor, dat lukt mij echt niet, maar ik nomineer:

 1. Leave no story behind
 2. Dutch Book Chick
 3. Zon en Maan

Voor jullie heb ik de volgende vragen bedacht:

 1. Wat vind je lelijkste bookcover ooit?
 2. Wat eet je het liefst tijdens het lezen?
 3. Love triangles in boeken: yay or nay?
 4. Als jij een boek mocht dopen tot klassieker, welke zou dat dan zijn?
 5. Welke kleur draag jij het vaakst?

 

Veel plezier met invullen!

One thought on “Mystery Blogger Award

Comments are closed.