Oktober WRAP UP!

 

Drie dagen later dan normaal, maar daar heb ik een goede reden voor: in de middag van 31 oktober ben ik voor de allereerste keer tante geworden! Mijn zus Bertine is bevallen van een jongetje: Jannick heet het wondertje. Ik dartel steeds als een verdwaald hondje rondom haar huis, want ik kan mijn ogen gewoon niet van het ventje afhouden. Dus vandaar dat de Wrap up wat vertraging heeft opgelopen. Ondertussen kan mijn zus mij niet meer zien met mijn stalkgedrag, dus ik ben maar achter de computer gekropen haha. In deze post vertel ik wat ik heb gelezen en heb toegevoegd aan mijn collectie!

 

Oktober was een goede leesmaand voor mij: ik heb 9 boeken gelezen, waarvan een heule dikke, namelijk Het vuur van de herfst van ca. 900 pagina’s. Ik ben tevreden! Ik ben op dit moment nog bezig in het manuscript van het boek uit de Celebrate Books box Arabian Nights, en Ascedant van Kyra Gregory. Deze boeken zal ik meetellen met de maand november.

 

Wat betreft bookhaul was het ook een flinke maand: 12 boeken voegde ik toe aan mijn collectie! Veel van deze boeken heb ik al meteen gelezen.

 

Wat heb ik deze maand binnen gekregen?

De Slaapster en de Spintol – Neil Gaiman

Toen ik Broese inliep in Utrecht was het liefde op het eerste gezicht: het goud lonkte naar mij en ik móést ‘m gewoon hebben. Ik schreef ook al een review over dit boek. Je leest ‘m hier.

 

Tutti Meloetti – Tineke de Raat

Ik kreeg deze maand ook een leuk handlettering boek binnen! Het boek is helemaal gebogen, omdat ik ‘m al zo vaak heb gebruikt. Iedere keer als ik ga bullet journal’en of verven leg ik dit boek erbij voor uitleg. Mijn review over dit boek lees je hier.

 

IKO – Marissa Meyer

Na een roerige periode lijkt de vrede teruggekeerd op zowel de aarde als de maan. Maar Iko weet wel beter: ze jaagt op losgeslagen genetisch gemanipuleerde wolfsoldaten. Zij zwerven nog steeds rond en lijken gevaarlijker dan ooit. Iko moet daarnaast samenwerken met een knappe lijfwacht die alles haar tegenpool is en haar bovendien laat twijfelen over alles wat ze weet over liefde, loyaliteit en haar eigen menselijkheid.
Met fantastische illustraties van Douglas Holgate wordt de populaire wereld van The Lunar Chronicles op een nieuwe manier tot leven gebracht. IKO is het eerste deel in een graphic novel-serie en gaat verder waar Winter en Alle sterren ophielden.

Iko kreeg ik cadeau van de liefste Sandra! Ik moet Winter en Alle sterren nog lezen, dus ik kan er nog niet in beginnen. Dat vind ik heel erg jammer, omdat dit boek mij zo tof lijkt! Ik heb nog nooit een graphic novel gelezen!

 

Alle sterren – Marissa Meyer

Laat je betoveren door negen nieuwe verhalen
Hoe kwam Cinder in Nieuw Beijing terecht? Hoe werd Wolf een meedogenloze moordenaar? Waar komt Iko vandaan? Wanneer ontdekten lijfwacht Jacin en prinses Winter dat hun toekomst misschien anders zou worden dan verwacht?
Geheimzinnig, romantisch en verrassend: in Alle sterren kom je meer te weten over je favoriete personages in het Lunar Chronicles-universum. Een onmisbaar deel voor alle fans!

Dit boek kreeg ik eveneens van Sandra cadeau. Hiep hoi! Snel Winter lezen zodat ik gauw verder kan!

 

Warcross – Marie Lu

Warcross is een virtualrealitygame die de wereld beheerst. Om wat bij te verdienen werkt hacker Emika Chen als premiejager voor het spel; ze spoort spelers op die illegaal wedden. Maar de concurrentie is groot, en het is niet makkelijk om je staande te houden in de wereld van de premiejagers. 
Dan doet de maker van het spel, de jonge miljardair Hideo Tanaka, Emika een onweerstaanbaar aanbod. Hij heeft een spion nodig tijdens de internationale Warcrosskampioenschappen, om een beveiligingsprobleem bloot te leggen. Halsoverkop vertrekt Emika naar Tokyo en ze belandt in een wereld van roem en rijkdom, waar ze tot dan toe alleen maar van kon dromen. Maar al snel stuit ze op een complot, met grote gevolgen voor het hele Warcrossimperium.

Ha, joepie! Warcross kwam deze maand uit. Dit boek staat heel hoog op mijn TBR dus ik ga ‘m zeker lezen in november. Recensie komt dus nog!

 

Wonderland 

Dit boek zat in de Celebrate books box ‘My winter is all booked’! Ik ben meestal niet zo’n fan van Nederlandse schrijvers, dus ik ben heel erg benieuwd wat ik van deze bundel zal gaan vinden. My true love gave to me, een beetje een soort gelijk boek, vond ik mwah, maar wellicht weet deze kerstbundel mij wel te boeien!

 

Noorse Goden – Neil Gaiman

Gaiman verwerkt de losse Noorse mythen tot een doorlopend verhaal dat begint met het ontstaan van de legendarische negen werelden en duikt dan in de levens van goden, dwergen en reuzen. Zo moet Thor zich vermommen als vrouw – lastig, met een baard en onstilbare honger – om zijn gestolen hamer terug te krijgen. Het bloed van Kvasir – de scherpzinnigste god van allen – wordt in honingwijn veranderd en geeft de drinkers ervan magische krachten. Het boek bereikt zijn piek aan het einde met het epische verhaal van Ragnarok: de ondergang van de goden en de geboorte van een nieuwe tijd en nieuwe mensen.

Yas, welcome to my family big boy! Ik ben zó benieuwd naar dit boek. Ik hoop het heel snel te kunnen gaan lezen.

 

Vertrouw op mij – Jennifer L. Armentrout

“Vertrouw op mij’ is het zesde en laatste deel in de “Wacht op mij’-serie van Jennifer L. Armentrout. Hoofdpersoon Jillian neemt een baan aan in het familiebedrijf, omdat ze moet toegeven dat het een mooie kans is. Wat haar niet wordt verteld, is dat ze direct onder Brock komt te werken. Jaren geleden was ze als een soort bakvis smoorverliefd op hem, maar hij zat in een geheel andere levensfase. Nu ligt die tijd gelukkig achter hen en na haar eerste weerstand besluit ze gewoon met hem samen te werken. Dat lukt heel aardig, tot ineens blijkt dat hij gevoelens voor háár heeft. Met “Vertrouw op mij’ schreef Jennifer L. Armentrout een heerlijke afsluiter van haar populairste New Adult-serie.

Was jij ook bij het Jennifer L. Armentrout event? Ik wel! Ik stond achter de Celebrate Books-kraam. Het was super leuk! Dit boek kregen we in de goodie bag. Ik had nog niks van deze serie gelezen, dus ik heb toen maar meteen deel 1, Wacht op mij, gekocht. Deze heb ik ook meteen deze maand gelezen.

 

Wacht op mij – Jennifer L. Armentrout 

Dus zoals je hierboven al leest: ik kocht meteen dit boek na het Jennifer L. Armentrout event en ik ben ook meteen in het boek begonnen. Ik had heel erg zin in een low-minded read en dat kreeg ik ook: Wacht op mij is leuk, lief en vooral verslavend. Ik heb ervan genoten! Het verhaal is niet heel enerverend, maar dat maakt niet uit. Ik heb helaas nog geen tijd gehad om een recensie van dit boek te schrijven, maar die komt hopelijk wel!

 

Night of cake and puppets – Laini Taylor

Door een reclame kwam ik erachter dat dit boek allang uit was, en toen heb ik ‘m direct besteld. Ik ben super Laini Taylor fan dus ik snap eigenlijk niet waarom ik hem gemist heb, maar goed. Ik heb dit heerlijke boek ook meteen gelezen. Het was heerlijk: super goed geschreven, prachtige tekeningen en mooie romantiek. Ik vond het heel leuk om over Suzanna te lezen.

 

Language of Thorns – Leigh Bardugo

Deze beauty zat in de Fairyloot van oktober. Hij is zo, zo mooi! Ik ben gek op donkere sprookjes. Ik heb het boek vijf sterren gegeven. Ik vond het geweldig!

 

Forest of a Thousand Lanterns – Julie C. Dao

Eighteen-year-old Xifeng is beautiful. The stars say she is destined for greatness, that she is meant to be Empress of Feng Lu. But only if she embraces the darkness within her. Growing up as a peasant in a forgotten village on the edge of the map, Xifeng longs to fulfill the destiny promised to her by her cruel aunt, the witch Guma, who has read the cards and seen glimmers of Xifeng’s majestic future. But is the price of the throne too high? Because in order to achieve greatness, she must spurn the young man who loves her and exploit the callous magic that runs through her veins–sorcery fueled by eating the hearts of the recently killed. For the god who has sent her on this journey will not be satisfied until his power is absolute. 

Dit boek ontving ik in de Fairyloot van oktober! Hij stond op mijn wishlist, dus ik was heel blij dat hij erin zat. Het verhaal spreekt me enorm aan. Ik ben heel benieuwd.

 

Wat heb ik deze maand gelezen?

Je hebt net al kunnen lezen dat ik de net nieuw binnengekomen boeken Tutti Meloettie, De slaapster en de spintol, Wacht op mij, Night of cake and puppets en Language of Thorns al direct heb gelezen. Ik heb nog maar gelezen, namelijk:

 

Duizelingwekkende hoogte – Katharine McGee

Je leest mijn recensie hier. Dit boek was tof, maar niet zo goed als deel 1!

 

Zwart Spreuk – Claudia Gray

De recensie van Zwart spreuk lees je hier. Ik vond dit boek heerlijk om te lezen. Niet al te moeilijk, maar wel goed geschreven!

 

Morgenster – Pierce Brown

Wat een monster van een boek was dit weer! Phoe, wat een serie! Je leest mijn recensie hier.

 

Het vuur van de herfst – Diana Gabaldon

Eindelijk, eindelijk, eindelijk heb ik Het vuur van de herfst uit! Het duurde 3 maanden, maar het is me gelukt. Dit boek was zo’n grote teleurstelling: Jamie was een zak, Claire een muts en het hele plot was ongeloofwaardig en idioot. Ik ben stiekem heel erg boos op dit boek, zelfs zo erg, dat ik de vervolg afleveringen van Outlander seizoen 3 niet eens meer volg. Ik ben even Jamie moe en vooral Diana Gabaldon moe. Misschien dat ik ooit nog de vervolgdelen op ga pakken, maar misschien ook niet. De magie van deel 1 en 2 is echt dood. Zo jammer!