Aan het hof van Eden – Joelle Charbonneau

 

Joelle Charbonneau is een schrijfster waarvan ik alle boeken meteen aanschaf. De eerste boeken die ik van haar las waren de boeken van De Test trilogie. Ik heb daar van genoten! Ik merkte toen al dat Joelle Charbonneau geweldig complotten en doordachte personages kon schrijven. Met Aan het hof van Eden heeft Charbonneau dit weer bewezen! Ik vond dit boek heerlijk. Ik had ook erg veel zin in dit boek voordat ik begon. Ik had al van tevoren voorpret van dit boek. De cover is zo mooi en nu ik het verhaal weet, ben ik nog meer fan van de cover geworden. Het past heel goed bij het verhaal.

 

Ik heb recensies gelezen over dit boek waarin wordt gezegd dat het begin van Aan het hof van Eden reuze saai is. Ik heb daar een hele andere mening over: ik vond Aan het hof van Eden vanaf bladzijde 1  boeiend. Er zit een ontzettend sterke personage ontwikkeling in. De Carys en Andreus van het begin van het boek zijn totaal anders dan de Carys en Andreus aan het einde. Druppeltje voor druppeltje vindt de verandering plaats, en zonder dat je het in de gaten hebt slaat dit boek ineens om. Ik vond dat zeer sterk! Ik zat op een gegeven moment echt met mijn ogen te knipperen en dacht ‘Shit, de maat is vol zonder dat ik het zag aankomen. Nu gaan ze elkaar afmaken.’.

 

Aan het hof van Eden is goed opgebouwd en heeft goede, ingewikkelde en compliceerde personages. Ik vond vooral het personage Carys heel erg sterk. Ik vond haar aan de ene kant heel tof en cool, maar anderzijds vond ik haar ook een ongelofelijk watje en wilde ik haar vermannen. Je kunt gewoon niet kiezen!

 

Het einde van het boek vond ik echter wat minder: het eindigt ineens heel abrupt, midden in een plotontwikkeling naar mijn idee. Aan het hof van Eden eindigt dus met een cliffhanger en een hele vervelende. Ik ben razend benieuwd naar het vervolgdeel Eden Conquered. Helaas is deze serie een duologie. Ik had er graag meer van gelezen. Eden Conquered verschijnt in het Engels 15 juni 2018, dus ik moet nog even wachten op de Nederlandse vertaling denk ik. Maar ik weet nu al: het is zeker het wachten waard!

Een tweeling met een geheim Een koning zonder erfgenaam. Een strijd op leven en dood. De tweeling Carys en Andreus was nooit voorbestemd om het koninkrijk Eden te regeren. Hun vader was in de kracht van zijn leven en hun oudste broer was zijn gedroomde opvolger; jong, sterk en onoverwinnelijk. De toekomst van het koninkrijk leek veilig. Maar de toekomst kan misleidend zijn. Als de koning en kroonprins van Eden worden gedood op de terugweg van hun veldtocht, en de moordenaars niet langer oeroude vijanden zijn, maar uit hun eigen midden lijken te komen, heeft Eden dringend behoefte aan een nieuwe monarch. Doordat Carys en Andreus een tweeling zijn en niet duidelijk is wie van hen als eerste is geboren en dus het recht op de troon kan opeisen, is de opvolgingslijn niet langer duidelijk. Als de Raad van Ouderen zijn kans grijpt om de macht over Eden in handen te krijgen, zit er voor Carys en Andreus maar een ding op: ze moeten de strijd om de troon aangaan – tegen elkaar. De winnaar van de serie duels zal waardig over het koninkrijk Eden mogen regeren. De ban tussen de broer en zus is altijd warm en hecht geweest. Niet in de laatste plaats vanwege het verschrikkelijke geheim waaronder Andreus gebukt gaat en dat voor de rest van het hof verhuld moet blijven. Jarenlang waren ze elkaars trouwste bondgenoot, maar nu staan ze ineens lijnrecht tegenover elkaar en weten ze niet wie ze in hun ooit zo veilige omgeving nog kunnen vertrouwen. Met hun land en hun hart verdeeld, zullen Carys en Andreus ontdekken hoe ver de ander zal gaan om de kroon voor zicht te winnen. Hoe lang zal het duren voordat achterdocht de overhand krijgt en de dorst naar macht tot het ultieme verraad leidt?

Koop bij bol.com